Paket Atıksu Arıtmanın Çalışmaması

Üyeler Görebilir
Paket atıksu arıtma tesislerinde pompa arızası nedeniyle 15 gün kadar arıtım yapılmazsa, uygulanması gereken prosedür nedir? Çevre şehirciliğe Bilgi vermeli miyiz? Arıza giderildikten sonra bir analiz yaptırılmalı mı?
 
Üyeler Görebilir
@sagol2535

Öncelikle arıtma yapamayacaksanız, atıksuyunuzu biriktirmeniz gerekecek. Eğer tesisinizde mevcutsa fosseptikte bu atıksuyu biriktirmelisiniz. Tabi arıtma çalışana dek biriken miktarı da, atıksu deşarj konulu çevre izni olan bir arıtma tesisine vidanjör yardımı ile göndermelisiniz.

İkinci kısım bilgilendirme kısmı. Tesisin arıtma tesisindeki tüm arızasını detaylı bir dille dilekçeye yazın. Tahmini termininizi de verin. Bu bilgi verilmesinin amacı, tamir sürecinde gelecek ani denetim sırasında ceza yemenizin önüne geçmektir. İl Müdürlüğü denetime gelir ya da gelmez, bu onların iş yüküne bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak kapalı olduğu süreçte vidanjör ile yaptığınız gönderimler için de tutanak tutturun.

Arıza giderildikten sonra ayrıca bir analiz istenmez, iç izleme amaçlı atıksu numunelerinizin alınması yeterli olacaktır.
 
Üyeler Görebilir
foseptik çukurumuz mevcut değil ve arıtma yapamıyoruz. arıtılmış suyu alıcı ortama (dereye) veriyorduk. yine alıcı ortama vereceğiz. bu konuda yapılabilecek bir durum var mı? yada vidanjör ile hergün dengeleme havuzundan çekim mi yaptıralım. (biyolojik arıtma havuzundaki pompaların arızası)
 
Üyeler Görebilir
iyi günler bir belediyede yene işe başladım bir mahallenin atıksuyunun biriktirildiği foseptik taşmış cevre şehircilik serktörel tabloya göre ceza kesmiş, ama foseptik çukurda bulunan su herhangi bir arıtıma tabi tutulmuyor bunlarsa arıtılmış ama kriterlere ulaşılmamış gibi ceza kesiyorlar bu uygulama doğruma savunma hazırlamalımıyız teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Fosseptikte biriken evsel nitelikli su 21 nolu tablolara girmektedir. Bunun da ya arıtma ile ya da izni olan bir atıksu arıtma tesisi ile sonlanması gerekir (kanal ya da vidanjör fark etmez). Arıtma olmaması aslında durumu daha vahim yapıyor. Normalde SKKY göre deşarj sınırlarını aştığınızda 72 bin TL civarı cezai yaptırımı oluyor. Ancak sizinki kurmanız gereken arıtma sistemini kurmamak (180.000 TL civarı) ya da alıcı ortamı kasten kirletmek (300.000 - 3.000.000 TL) durumuna kadar çekilebilirmiş. Ucuz atlatmışsınız :)

Bu durumda yapılacak savunma pek yok aslında, sadece taahhüt verilir. Arıtma tesisi yaptırtır Belediye ve şartları da ona göre sağlamaya çalışır gibi.
 
Üyeler Görebilir
teşekkürler yani yapılan işlem doğru az bile kesmişler diyorsunuz, ama biz sonuçta biriktirip vidanjörle çektiriyorduk aşırı yağış sonrası taşmış ve sektörel tabloya göre ceza kesmişler
 
Üyeler Görebilir
@Öztürk Kaldı Sonuçta maalesef yükümlü olan Belediye sayılıyor. Nasıl ki sanayici doğayı kirletmemek için önlem alırsa, devlet kurumu da olsa Belediye de gerekli önlemi almak zorunda. Önümüzdeki süreçte Belediye ne gibi bir planlama içerisinde acaba? Vidanjöre verildikten sonra takibi yapılıyor mu, vidanjör nereye döküyor? Buna dair evrak vs. mevcut mu? Eğer astarı yüzünden pahalıya gelmeyecekse belediyenin arıtma tesisi yapması mantık dahilinde olabilir. Bu durumda da yük sizlerin omuzlarına binecek.
 
Üst