PCB yağlarının geri kazanımı

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar trafo yağlarının geri kazanımında nasıl bir teknoloji izlenmekte bilgisi olan var mı? Bu arada bu yağların atık kodu 13 01 01 diyebilir miyiz?
 
Üyeler Görebilir
Yalnız analiz sonucu önemli. Analiz sonucuna göre alım yapılabilir ya da bertaraf edilebilinir. Bilindiği üzere trafo yağları insan sağlığı etkisi üzerine ciddi olumsuz Kullanım sonucu PCB değeri yüksek olan tam sentetik bir yağ.

Dikkatli olunuz!!
 
Üyeler Görebilir
evet duygu hanım atık madeni yağ geri dönüşüm firmasında çalışıyorum.(Aksüs Kimya)
[automerge]1598944394[/automerge]
Kusura bakmayın geç yanıt verdim.
 
Üyeler Görebilir
@Hüseyin Deniz Akıncı Teşekkür ederim dönüş yaptığınız için. Benim sorum şuydu; Atık Madeni Yağ Geri Kaznım Tesisleri için EPDKdan lisans alınması ve tesis bünyesinde 17025 akreditasyonlu laboratuvar bulundurulması gerekiyor mu?
 
Üyeler Görebilir
EPDK dan lisans almadan önce ; ki zaten alınamaz.

Öncelikle ÇED , Kapasite raporu , GFB , Çevre İzin Lisansı , TS 13541 , TS 13369 alındıktan sonra EPDK dan lisans alınabiliyor . Bu belge ve lisansların kesinlikle alınması gerekiyor.
Bunlara ek olarak aralık 2019 yılında resmi gazete de yayınlanan atık yağların yönetim yönetmeliğinde istenilen analizler var bunları yapman ve bunlara uygun cihazlar alınarak 17025 akreditasyona uygun laboratuvar ve analiz akreditasyonun olması gerekiyor.

Yani bahsetmiş olduğunuz durum sadece EPDK ve 17025 değil. Siz de mi geri dönüşümdesiniz?
 
Üyeler Görebilir
Ben geri dönüşümde değilim, ancak üst yönetimimden bu konuda bir araştırma yapmam istendi. Aklıma takılan 2 madde vardı, onu size sormak istedim, sektörde olduğunuzu tahmin ederek. Çok teşekkür ederim. Kolay bir iş gibi görünmüyor. Deneme üretimi vs... aşamaları da var araştırdığım kadarıyla. Peki yönetmelikte " EPDK’dan aldıkları uygun bulma kararı kapsamında Bakanlıktan “Atık Yağ Rafinasyonu” konulu çevre lisansı almakla, " ibaresi var bahsi geçen uygunluk nedir?
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Son düzenleme:
Üst