piyasa tecrübeli öğretim görevlisi

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar,

Piyasada yıllarca çevre mühendisliğinin çeşitli konularında çalışan akademik ünvanlı mühendis arkadaşların üniversitelerde eğitim vermesi eğitimin kalitesini yükseltmez mi?

Okul yıllarında bu konuda konuştuğumuzda,çok kıymetli bir hocam, bir hikaye anlatmıştı onu paylaşayım;

Ülkenin birinde bir FİL profesörü varmış, Ölüm döşeğine düşünce arkadaşları, çok sevdiği talebelerine
haber verme gereği duymuşlar,
Talebeleri hemen hocalarının yanına koşmuşlar ve sormuşlar Hocam ne yapabiliriz bizden son bir isteğiniz var mı diye?
Hoca cevap vermiş
-Bir FİL bulup getirin de ölmeden göreyim.

Arkdaşlar;

Kıymetli hocalarımızı tenzih ederim ancak birçok hocamız malasef bu durumdadır. Bu işin çaresi ancak tecrübeli arkadaşların pratik derslere girmesiyle mümkündür.Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Üyeler Görebilir
Tam hatırlamıyorum fakat Almanya olması kuvvetli bir ihtimal. Orada üniversite de asistan olmak için min 2 yıl piyasa tecrübesi aranıyormuş.Gerçekten bizde proje yaptığımız zaman öğretim görevlilei de dahil olmak üzere asistanların hiçbiri gerçek proje görmediklerini itiraf ediyolardı.
 
Üyeler Görebilir
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Ve sonuna kadar haklısınız Almanya örneği doğru ve çok mantıklı. Piyasada birkaç yıl çalışıp tecrübe kazanmayanı almayacaksın akademisyen olarak. Yoksa öğrenciler gerçekten sıkıntılı günler geçiriyor. iki kare çizip arasından boru geçirip elde birkaç hesap yaptırmakla proje yapılmıyor(muş) sonradan öğrendim bende.
 
Üyeler Görebilir
Bu konuda arkadaşlarıma kesinlikle katılıyorum. Üniversitelerimiz bu konuda gerçekten yetersiz. sadece teorik bilgilerle mühendis olunamıyor. bu açığı kapatmak için Alamnyada ki gibi bir uygulanın yanında, üniversiteler 5- 10 yıl öncesinde mezun ettikleri öğrencilerine böyle bir teklif götürseler, gerçekten mühendis ruhunu almış, piyasada mesleği ile pişmiş mühendis arkadaşları bulsalar ve bunları akademisyen olmaya ikna etmeye çalışsalar. Olmaz mı ? Gitmez misiniz ? :)))
 
Üyeler Görebilir
hoam evet çok mantıklı ve gerçekten artık uygulama olmadan mühendis olunamıyor fakat üniversitedeki kaç tane profösrün derdi kalteli mühendis yetiştirmek?bence çok nadir vardır bu bahsettiğmiz proflardan öğretim görevlilerinden.asistanlarlasohbet edeyim diyosun kendini dev aynasında görüyor sanki burun büküyor alt tarafı benden 3 sene ileridesin.bence artık mühendisliğin yüzde ellisinden fazlası uygulamalı olmalı o zaman gerçek ve kaliteli mühendis yetişmeye başlanılabilir
 
Üyeler Görebilir
Bildiğim kadarıyla zaten bazı batılı ülkelerde bu var. Yani zorunluluk değil belki ama belli bir tecrübesi olan kişiler öğretim kademesinde görev alabiliyorlar. Türkiye'de de yavaş yavaş uygulanmaya başladı bu herhâlde.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar;

Piyasa tecrübeli hocalar ile çalışmak gerçekten çok keyifli oluyor. Öğrenciliğimiz sırasında birkaç önemli proje dersini (atık su ve yağmur suyu toplama sistemleri vb.) saha deneyimi olan bir hocadan almıştık. Hocamız öğretim görevlisi değildi ama konusunda gerçekten çok iyiydi. Konunun tüm inceliklerini hoca öğrencisine anlatır gibi değil yanında çalışan bir mühendise öğretir gibi anlatırdı :)
 
Üst