Rejenerasyon suyu

Üyeler Görebilir
arkadaşlar ben bu konuyu çözemedim bilgi sahibi biri varsa lütfen beni bilgilendirsin.
tesisteki yumuşatma sisteminin rejenerasyon suyu tuzlu olduğu için yağmur drenajına vermeyin denilmiş İl Çevre müdürlüğü tarafından. Hangi nedenle böyle birşey söylendi bilemiyorum. Yumuşatma sistemi kapatıldı. Fakat ben yeniden faaliyete almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? Deşarj izni olmadığı için böyle denilmiştir diyecem fakat bu suyu arıtan bir sistem ben duymadım hiç. Hangi standartı sağlaması gerekir?
 
Üyeler Görebilir
rejenerasyon suyu tuzludur. yağmursuyu drenajına verilmez. yine aynı şekilde yağmursuyu ve rejenerasyon suları atıksu arıtma tesislerine de verilmez. rejenerasyon suyu - yağmursuyu - atıksu hepsi birbirinden farklı özellikler taşır ve hiçbiri birbirine karıştırılmamalıdır. yumuşatma sistemini kapatmanıza gerek yok. rejenerasyon suyu için deniz deşarjını araştırmanızı tavsiye ederim. belki bir çıkış yolu bulabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
deniz deşarjı mantıklı gelmedi. nerdeyse her fabrikada arıtma tesisi bulunuyor. hepsinden de rejenerasyon suyu oluşuyor. Hepsi rejenerasyon suyunu denize mi veriyor? İç anadolu bölgesi için durum içler acısı o zaman.
 
Üyeler Görebilir
@Okyanus

Canan Hanım, malesef yumuşatma sistemini devreye alamazsınız. Arkadaşlarımın da bahsettiği gibi rejenerasyon suyu yüksek oranda tuzluluk içerir, hatta deniz suyuna göre 10 kata kadar tuzludur. Çünkü jenenerasyon tankında bulununan su, tuza doyabildiği oranda tuzu bünyesine alır ki, bu oran karıştırma vs.. hariç kabaca 1/5 kadardır.

Aşağıdaki tabloda denizlere göre değişen tuzluluk oranlarını fikir vermek açısından yazıyorum.

brine.jpg

Çiğdem Hanım sisteminizin denize yakın olup olmadığını bilemez, söylediği çözümde tabiki denize yakın olan yerler için geçerli ve kullanılan bir çözümdür.

Sizin sisteminize gelince rejenerasyon suyunu arıtma isi Desalination sistemleriyle mümkün. En bilineni Reverse Osmosis sistemleri. Peki mantıklı ve makul bi çözüm mü derseniz. Kesinlikle hayır derim, çünkü klasik RO ların maliyeti bile yüksek iken sizin kurmanız gereken sistem SWRO ( Sea Water Reverse Osmosis System) olacaktır. Hatta rejenerasyon suyunu sisteme o şekilde de sokamayacaksınız çıkan basınç ve membran dayanımı korkunç derecede olacaktır. Aklınıza rejenerasyon suyunu seyretmek gelecek ama her halükarda SWRO'nun dışına çıkamayacaksınız. Size makul bi çözüm söyleyeyim. Yumuşatma Sistemi iptal, yerine klasik bir RO kurulması. Yani BWRO ( Brakish Water Reverse Osmosis System). Hem tuz sarfiyatından ve yarattığı rejenerasyon deşarjı sıkıntısından kurtulursunuz.
 
Üyeler Görebilir
Yumuşatma rejenerasyon suları Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği sınır değerleri mevcuttur. Öncelikli olarak analiz yaptırmanızı öneririm analiz sonuçları normal çıkması neticesinde hiç bir arıtma yapmadan deşarj edebilirsiniz.

Murat Bey rejenerasyon sularının çok tuzlu olduğunu söyledi bende öyle biliyordum ta ki bir tesisimizin analizini yaptırana dek ve analiz sonuçları normal çıktı. Yumuşatmada ters yıkama sırasında kullanılan tuz miktarı analiz sonuçlarını etkiliyor olabilir.

İyi Çalışmalar...
 
Üyeler Görebilir
Merhaba, ilgileneceğinizi düşündüğümüz yeni nesil su arıtma mediaları ilgili bilgilendirme yapmak istedim.
Tuzsuz Su Yumuşatma ile işletme maliyetlerinde %40 tasarruf edin.
 
Üst