RENEX 2009 Yenilenebilir Enerji Fuarı

Üyeler Görebilir
İstanbul'daki arkadaşlara bu fuara vakit ayırmalarını tavsiye ediyorum.
Fuar adı : RENEX 2009
Konusu : Yenilenebilir Enerji (Rüzgar, Güneş, Jeotermal, Biokütle) Teknolojileri, Isı Pompaları ve Kojenerasyon Sistemleri Fuarı
Tarihi : 05-08 Kasım 2009
Fuar alanı : İstanbul Fuar Merkezi
Ekli dosyayı görüntüle 11807
Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık A.S. Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı olan ISK- SODEX'i (Uluslararası Isıtma, Soğutma Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarı) düzenlemektedir.

En son 08-11 Mayıs 2008 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi / CNR Expo'da düzenlenen ISK-SODEX 2008 Fuarı, 131'i yabancı olmak üzere 801 firmanın katılımıyla, 51.211 m2'lik alanda gerçekleştirilmiştir. 84 ülkeden 7560'ı yabancı olmak üzere, 78.243 kişinin ziyaret ettiği fuar, Türkiye'de düzenlenen bütün fuarlar içinde Türkiye'nin en büyük endüstriyel fuarıdır. Kısacası rakamlar iklimlendirme, soğutma ve tesisat sektöründe yurtiçinde zirvede olan SODEX markasının uluslararası arenada da zirveye yaklaştığının ispatıdır.

Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık A.S., ortağı olan dünyanın en büyük fuar alanına sahip Deutche Messe AG'nin de desteğiyle, 2009 yılında kalitesi ve birikimini RENEX fuarını düzenlemek için kullanacaktır. Fuarın ana temalarını Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği, Arıtma Sistemleri, Su, Çevre ve Akışkan Kontrolü Teknolojileri oluşturacaktır.

Dünyada Yenilenebilir Enerji Kaynakları
Global ısınma, artarak devam eden çevre kirliliği, petrol fiyatlarındaki düzensizlik uzun zamandır hepimizin ana gündemini oluşturuyor. Dünyanın artık bu kaynaklarla devam edemeyeceği aşikar olduğundan alternatif kaynaklara hızlı bir yöneliş başladı. Bununla ilgili en büyük hedefi Avrupa Birliği Enerji Komisyonu oluşturmuştur. Yenilenebilir Enerjilerin (Özellikle rüzgar, su, güneş ve bioyakıt) hızla geliştirilmesi yönünde adımlar atmıştır.

Avrupa Birliği ve diğer ülkelerin hızla yenilenebilir kaynaklara yöneldiği çağımızda Türkiye'de bu hıza ayak uyduruyor ve her geçen sene alternatif enerji üretimi için termal, rüzgâr, güneş, bioyakıt, hidro gibi alternatif kaynaklar için yatırımlar yapıyor. Ülkemiz alternatif kaynaklar açısından çok zengin olup Hidro Enerji üretimi için projelendirilmiş ve gerçekleşmeyi bekleyen 69.173 Gwh yatırım bulunmaktadır. Jeotermal enerji potansiyeli açısından dünyanın 7. ülkesi konumundadır. Rüzgar enerjisi santrali ile ilgili 2010 yılına kadar 1.048.01 Mw, Güneş enerjisi için de 2010 yılına kadar 602 Kton yatırım beklenmektedir. Bioyakıt üretimi için de yıllık 8.7 milyon ton potansiyele sahiptir. (Kaynak: Başbakanlık Yatırımı Destek ve Tanıtım Ajansı- Türkiye Enerji Sektörüne Bakış)
 
Üst