Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar,
Kamu Gözetimi Kurumu'nun TSRS'ına göre gönüllü veya zorunlu olarak raporlama yapacak olan var mı aranızda?
Eğitim mi, Danışmanlık mı alacaksınız vb. konularda fikir alışverişi yapmak isterim.
İlgili konuda bir firmam birkaç yıldır gönüllü rapor yayınlıyor. Raporu, işin uzmanı diyebileceğimiz firmalara yaptırmaktalar. Çünkü Sürdürülebilirlik Raporu için birçok kişinin günlerce çalışması gerekiyor. Dışarıdan hizmet verilmesi ya da bünyede sadece eğitimle bu işin yapılmaya çalışılması pek de başarılı sonuçlar doğurmuyor.
Cem Yılmazevet danışman firmalarında pek bir geçmişleri yok gibi sonuçta bu süreçler ülkemizde yeni gündeme geliyor. O yüzden işin ehli, güvenilir firma bulmak biraz zor gibi
Ben bu konuda görüşmüştüm, ileride uzman belgesi tarzı eğitimler yapacaklarmış, isteğe bağlı olarak şu an yapabilirsiniz vs. demişlerdi. Belli bir format yok.
GRI standardında bir raporlama için ben zemin hazırlıyorum kendime. Fakat konu ile ilgili o kadar az veri var ki.
Yayınlanmış raporları klavuz edinmekten başka bir yol edinemedim.
Bilgi amaçlı olması açısından GRI ile ilgili dökümanlar paylaştım. Burada Kapsam1-2-3 konularının iyi anlaşılması ve raporlama kısmında veri setleri oluşturmak suretiyle doğru veriyi elde edip analizlerini gerçekleştirmek önem arz eder.
Esat GürbüzerEsat Bey değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Güzel özetlenmiş belgeler, işin uygulama kısmı için işini hakkıyla yapan, iletişimsel gücü kuvvetli firmalara çok ihtiyaç var.
Firma bünyesinde rutin iş gücü yanında gerçekleştirilebilecek gibi değil ne yazık ki.
EmreGokkayaDepartmanlar arası uyum çok önemli, günün sonunda bu raporlamanın dayandığı noktanın verimlilik olduğunu özümsemeleri gerekli. Çalıştaylar gerçekleştirerek ilgili birimlerin de sürece dahil edilmesi ve kpi belirleyerek ilerlemek katkı açısından değerli oluyor.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.