Silika jel

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gülay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Silika jellerin bertarafı yada geri dönüşümü (geri dönüşümü var mı bilemiyorum.) hakkında bilgisini olan arkadaşlarım yardımcı olabilir misiniz?Bu atığın kodu ne olmalıdır?

Üyeler Görebilir
@Kezban Özer

Bir firmamız bunu atık olarak çıkarmak istiyor sanırım tek seferlik bir kullanım için temin ettiler ve şimdi de atık sahasında bekletiyorlar.

Üyeler Görebilir
Tehlikeli atık kapsamına girmiyor diye biliyorum yani düzenli depolamaya gönderilebilir.Ama başka bir toksik,tehlikeli vb. maddeyle temas etmişse ,temas ettiği maddenin bertarafıyla aynı yol izlenebilir.Tabi atık kodu bu durumda ne olur bilemiyorum:(

Üyeler Görebilir
Firmadan gelen maili olduğu gibi aktarıyorum
''socal baglar in içinde geliyor, socali kullanıyoruz, socal baglar toplu halde geldgi için her tedarik ettiğimiz parti içerisinden çıkıyor ve biz de de birikmiş durumda.''
pek ilgili olduğum bir konu değil anlayamadım durumu da :)

Üyeler Görebilir
silika jelin msds formuna bakarsanız,yenı hazırlanan msds'lerde bertarafı ılgılı bılgıler yazıyor,hatta hangı atık koduyla bertaraf edilebilecği ile bilgiler de mevcut olabiliyor:)

Üyeler Görebilir
Silika Jel nasıl atılır ?
Atık yönetimi yerel kurallara göre yapılır. Normal şartlarda doğrudan çöpe atılabilir veya belediyenin gösterdiği yere atılabilir. Eğer toksik/zehirli/tehlikeli bir madde ile reaksiyona girmişse/kontamine olmuşsa artık o maddenin atık yönetimi kurallarına göre bertaraf edilir.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Üyeler Görebilir
@cigdemselister

link verebilir misiniz? teşekkür ederim.

@CMNet Okuru

kimyasalla kontamine olmuş atığın sahibi de kimyasal firması zaten ben de çok bilgili değilim yardım amaçlı araştırıyorum.

Üyeler Görebilir
iyi günler ya acaba nasıl bertaraf ettiniz bizimde elimizde varda bende şimdi bunu araştırıyorum acaba yardımcı olabilirmisiniz