Soğutulmuş gazlar ve sera gazı ölçümü hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (8214)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba tesisim için soğutulmuş gaz ve sera gazı ölçümü yaptırmam gerekiyor bu konuda yardımcı olabilecek Laboratuvar Var mı fiyat teklifi sunacağım. İnternette bir sonuç bulamadım açıkçası

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik uyarınca EKOMVET girişi mi yapmak istiyorsunuz? Diğer yandan sera gazı hesaplamaları yapıyoruz. Şayet Florlu sera gazlarına ilişkin EKOMVET yapmak istiyorsanız onu da yapıyoruz ama farklı şeyler. Dönüşünüze göre yardımcı olalım.

Üyeler Görebilir
Tekstil firması için denetim de isteniyor sıkça da karşıma çıkmaya başladı. tesis içerisinde soğutulmuş gaz ve sera gazı ölçüm sonuçları envanterleri vs isteniyor. soğutulmuş gazlar klima soğutucu vs olduğu için evet florlu sera gazı ölçümünü kapsıyor. ilk defa ölçüm yaptırcam bu konuda biraz uzağım açıkçası

Üyeler Görebilir
Yani aslında konu ikiye ayrılıyor:

1. ISO 14064-1 Kapsamında hesaplama yapmak isterseniz (sera gazı hesaplama) kategori 1.4 içinde soğutucu envanteri hesaplanabilir,
2. Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik kapsamında ise soğutucular için bir sınır var eğer o sınırın üzerinde iseniz Türkiye mevzuatı uyarınca MYK Tarafından yetkili personel ile sızıntı kontrolü yaptırmanız gerekiyor. (bu konu zaten yasal mevzuat)

Bence müşteriniz 1. maddeyi talep ediyor gibi anlıyorum.

Selamlar.

Üyeler Görebilir
evet ahmet bey, hıgg için. 1. madde gibi görünüyor. peki başvurulara nereden başlamalıyım önce firmaya görüşeceğim ama süreç nasıl ilerliyor.

Üyeler Görebilir
Merhaba tekrardan mesajınızı geç gördüm pardon, @isko24 isimli kullanıcının da bahsettiği gibi kuruluşlar kendileri de raporlayabilirler burada kaynak için İpcc, defra, epa (usepa) ücretsiz veritabanlarını değerlendirebilirsiniz.
Diğer yandan bizde Sagenit olarak raporlamalarda çözüm ortağı olarak görev alıyoruz.
Bizim çalışma şeklimizde farklı olarak kuruluş (biz aynı zamanda lca kapsamında Simapro yazılımı kullanıcısı olduğumuz için) tedarik ettigi hammaddesini temsilen daha net sonuçlar sunabiliyoruz (veri tabanında hammadde çeşidine ve lokasyona göre emisyon faktörleri var) bizim yaptığımız çalışma kapsamında ücretli olan Ecoinvent veri tabanından faydalanıyoruz, Müşteri portföyümüze bakıldığında daha çok, değer zincirine odaklanmak, sera gazı için sistem kurmak ve kuruluşun emisyon sonucunun değerlendirilmesini isteyen kuruluşlar bizden hizmet alıyor.
Bu arada biz Tübitak onaylı yeşil mentörüz, eğer kuruluşunuz kobi ise bize ödeyeceğiniz tutarın yüzde 90’lık kısmını ödemiyorsunuz bu tutarı Sanayi Bakanlığı karşılıyor.