Su kirliliği kontrolü yönetmeliği taslağı hk.

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, yeni yönetmelik taslağını inceleyebilen oldu mu ? Görüşleriniz nelerdir?

Benim gözüme Madde 17 (4) çarptı mesela;
(4) Debisi 10.000 m3/gün üzerindeki atıksu arıtma tesisleri işletmecileri tarafından Arıtma Çamuru Yönetim Planı hazırlanır ve Bakanlığa sunulur.
 
Üyeler Görebilir
Benim gözüme 2 tablo takıldı. Birincisi 10'lu tablolar. Tekstil tabloları 2 tane (10.1 ve 10.2) paylaşılmış yeni taslakta. Bir de tablo 21.1'de eskiden 84<nüfus<2000 ibaresi vardı sanki. Şimdi nüfus<2000 ibaresi var.
 
Üyeler Görebilir
Sanırım tablolarda ciddi değişiklikler düşünülüyor.
Toplam Kjeldahl Azotu (TKN), gıda ve içki sektöründeki tablolara eklenmiş. Ayrıca 2011 yılında gelen renk parametresi yine kaldırılmış tablolardan. 24 Saatlik Kompozit ibaresi tamamen kaldırılmış görülüyor...
 
Üyeler Görebilir
Rica ederim Fuat Bey,
Bu arada Yönetmelik taslağında, OSB arıtma tesisleriyle ilgili olarak Tablo 19'dan Toplam siyanür parametresinin çıkarılması öngörülmüş.Fakat daha çok metal sanayinin yer aldığı OSB'lerin arıtma tesisi çıkışlarında toplam siyanür parametresinin gözardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Üyeler Görebilir
Geçici Madde 5 - (Ek:RG-13/2/2008-26786) (Değişik:RG-10/1/2016-29589)
Bu Yönetmeliğin 32 nci maddesinin ikinci fıkrasının (b), (c) ve (d) bentleri ile bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Tablo 21.2, Tablo 21.3 ve Tablo 21.4, 31/12/2017 tarihine kadar uygulanır. Bu tarihten sonra söz konusu hükümler yerine, Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır.
buna göre su kirliliği kontrol yönetmeliği AAT(evsel-21.3) için geçersiz oluyor.Peki AAT'ler neye tabi olacak Kentsele mi Bu yeni hazırlanan taslağa mı ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
 
Üyeler Görebilir
@Mustafa Bolat ; Geçici Madde 5 ile SKKY Tablo 21.2, Tablo 21.3, Tablo 21.4 2018 yılı itibariyle kalktı artık Kentsel e tabiyiz (KAAY Tablo1 ve/veya Tablo 2)
Sayı:30332 ile çıkan bu yeni değişiklik ile havza koruma alanları yürürlükten kalktı. Eski yönetmelikte, atık sular arıtılmış dahi olsa havza dışına çıkarılması isteniyordu tarafımızdan, yeni güncelleme ile bu kalkmış mı oluyor, asıl soru bu havza kontrolleri kimin denetimine geçmiş olacak!
 
Üyeler Görebilir
mutlak,kısa ve uzun mesafelerin bulunduğu 16-17-18-19. maddelerin kaldırılması demek, su kaynaklarının dibinde her şey yapılabilir demek mi oluyor?
 
Üyeler Görebilir
@İrem Bengisu Erol
peki TN ve TP yani tablo 2 ye de mi tabi oldunuz? sizde mi evsel AAT çalışıyorsunuz? bize söylenen tablo 1 ve tablo 2 ye tabi olduğunu fakat yönetmelikte şu madde de var eğer 12 derecenin altında ise TN 20 mg/l aşmamalıdır diyor.
 
Üyeler Görebilir
@Mustafa Bolat

Tesisim evsel/kentsel atıksu arıtma tesisi. Deşarj yaptığımız yer hassas alan değil. Bu sebeple sadece Tablo 1'e tabiiyiz.
 
Üyeler Görebilir
@sdagtekin Bakanlık konu ile ilgili bir açıklamada bulunmuş:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


15 Şubat 2018
Bilindiği üzere, 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan görev, yetki ve sorumluluklar kapsamında, içme ve kullanma suyu havzalarının korunmasına ilişkin genel prensiplerin Orman ve Su İşleri Bakanlığınca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenleneceği konusunda Bakanlığımız ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında mutabakata varılmıştır.
Bu doğrultuda, Bakanlığımız ve Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan “İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik” 28.10.2017 tarihli ve 30224 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu yönetmelikte, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarının kalitesinin ve miktarının korunmasına ve iyileştirilmesine ilişkin usul ve esaslar, içme ve kullanma suyu havzalarında yapılaşma yasak ve şartları, tarım ve hayvancılık, endüstriyel faaliyetler, çevresel altyapı tesislerinin kurulması gibi havzada gerçekleştirilecek her türlü faaliyete ilişkin uygulama esasları ile içme ve kullanma suyu temin edilen yeraltı suları için genel koruma esaslarına ilişkin düzenlemeler yer almaktadır.
Bu kapsamda, ulusal mevzuatta mükerrerliğin önlenmesi ve uygulamada yeknesaklığın sağlanması amacıyla da Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'nde, içme ve kullanma suyu havzalarının korunmasına ilişkin 16-20nci maddelerin çıkarılması suretiyle değişiklik yapılması gereği hâsıl olmuştur.
Sonuç itibariyle, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nin Mülga 16-20nci maddelerinde düzenlenen tüm hususlar, içme ve kullanma suyu havzalarının korunmasına yönelik alınması gereken önlemlerin tamamını içerecek şekilde İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik’te yeniden düzenlendiğinden, uygulamada herhangi bir boşluk bulunmamaktadır.
 
Üst