tat belgelendirme (sanayi-mahalle) atık miktarı sorunu

Üyeler Görebilir
Atık yönetim planlarının online sisteme işlenmesi ve atık karakterizasyonunun bakanlığın sistemi tarafından otomatik hesaplanmasıyla birlikte aşağıdaki sorun ortaya çıkmıştır.

Bilindiği üzere sanayi girişleri (belgelendirme usul esasları) belgelendirilmede kullanılmaktadır.
Sanayilerden toplanan atık miktarları belgelendirilecek atık miktarlarına sistem üzerinde hesaplamada dahil edilmeyip sadece nüfus esaslı hesapla yapılmıştır.
Bunun sonucuyla belgelendirme yapabileceğimiz miktarlar oldukça düşmüştür.

Atık yönetim planları onaylanmadan çözüme kavuşması gereken önemli bir husus gibi görünmektedir.

Üyeler Görebilir
@Gülay Kudret Birdal
2015 in toplanan ambalaj miktarlarını belediye üzerinden çevre il müdürlüklerine sunduğunuz zaman sistemde düzeltme yapıyorlar.

Üyeler Görebilir
@Hüseyin Hanlı
biz de bu şekilde yaptık, ambalaj atık oranını 0,2 den 0,4 e çıkarmalarını talep ettik.Siz de bu oranla mı oynadınız?

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar. marangozhane atölyasi için elinde proje özeti olan varmı. çed yönetmelği ek 2 de hammadde olarak ağaç ve ürünleri kullanılan tesisler diye geçiyor.

Üyeler Görebilir
@Gülay Kudret Birdal
Ambalaj atik oranini degil ambalaj atigi icindeki miktarlari (kagit kompozit ahsap cam vb.) ile oynama yapildi.

Üyeler Görebilir
@Hüseyin Hanlı
Nüfus(kişi)45.610
Atık miktarı(kg)1,12
Ambalaj Atık(%)0,2
Gün Sayısı365
Toplam Atık(kg)3.729.073,60
PlastikKağıtAhşapCamMetalTekstilKompozit
30%40%12%5%10%1%2%
1.118.722,081.491.629,44447.488,83186.453,68372.907,3637.290,7474.581,47
[TBODY] [/TBODY]

direk miktarları nasıl değiştirdiler?

Üyeler Görebilir
@Gülay Kudret Birdal
Excel formatinda aylik olarak toplanan ambalaj miktarlarini ve yüzdesini hesaplayip il çevreye sunarsaniz yüzdeleri sizin hesapladiginiza göre degistiriyorlar

Üyeler Görebilir
@Hüseyin Hanlı
tamam bu şekilde yaptık, ancak oranlarda değişiklik yapıldı, benim amacım oran da değil miktarda değişiklik.
miktar değişikliği de ambalaj atığı yüzdesi arttırılarak oluyor gibi geliyor bana, başka yöntemi var mı onu sorguluyorum.