Tat-gdt fatura kesebilmedurumu hk.

Üyeler Görebilir
Değerli Meslektaşlarım Merhabalar,

Çevre Görevlisi olarak çalıştığım Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma tesisine ait aynı ünvanda aynı kişinin GDT(granül) si de bulunmakta. Ben buraya fatura kesip atık ambalaj sisteminden de 7C'mi yapabilir miyim? GDT farklı adreste bulunmakta.

Teşekkürler.

Üyeler Görebilir
@Ali Kapdi
Kolay gelsin Ali Bey,siz firmaya granül gönderdiğinizde kdv'li ya da tevkifatlı fatura kesersiniz ve ek-8C'den bildirim yaparsınız.Ek-7C sistemi lisanslı firmalara sattığınız ambalaj atıklarının girildiği sistemdir.Eğer ambalaj atığı gönderdiyseniz kdv'den muaf olacak şekilde fatura kesip ek-7C sisteminden çıkış yaparak beyan yapabilirsiniz.Bu söylediğim farklı adreste ise ama senin çalıştığın firma hem toplama ayırma yapıyor hem de geri kazanım aynı yerde.Sen kendi geri kazanımına ambalaj atığı gönderdiğinde buna gider pusulası düzenleyebilirsin ya da hiçbir belge düzenlemeden beyan edebilirsin ama fatura kesmene gerek yok.

Üyeler Görebilir
@Ali Kapdi
Bildiğim kadarı ile bunun bir sakıncası yok , fakat son zamanlarda TAT lar hakkında biraz hassaslar bazı durumların suistimalinden dolayı , belki İl Çevre Müdürlüğünüze en azından sözlü olarak danışabilirsiniz .

Üyeler Görebilir
Çok değerli cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.
Sorumu şu yüzden sordum. Kendi TAT'ımızdan kendi GDT'mize kestiğimiz PE yi belgelendirmede kullanabiliyor muyum? o yüzden sormuştum.

Olmuyormuş :)

Teşekkürler.