Tat'lar arası alışveriş

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,

Tatlar arasında alışverişin tekrar yapılabileceği ile ilgili mart ayının sonunda bir yazı yayınlanmış ve bu yazıda bakanlık izni alınarak bu alışverişin yapılacağı yönünde. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Üyeler Görebilir
@Uğur Özalp Merhabalar, hem gdt hem tat sahibi olan tesisler tedarikçi olarak malzeme aldıkları firmaları bakanlığa bildirerek izin alarak onlardan malzeme alabiliyorlar benim bilgi bu şekilde.

Üyeler Görebilir
Atık Yönetimi Yönetmeliği'ne madde 5'i inceleyin arkadaşlar. Metallerin tat'lar arası alışverişi için izin yazı alabilirsiniz. Biz o şekilde yaptık :)

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba, araştırmalarım ve bakanlıkla görüşmem neticesunde tehlikesiz atik toplama ayirma tesisleri başka bir toplama ayirma tesisine atık satabilir. Hatta atık yönetimi yönetmeliği madde 5 kapsamında(6) Ara depolama ile toplama-ayırma tesisleri hariç olmak üzere çevre lisansı bulunan ön işlem, geri kazanım ve/veya bertaraf tesisleri kabul ettikleri atıkları işlem yapmaksızın başka bir tesise Bakanlık onayı olmadan gönderemez.şeklinde ibare geçmektedir. Yasemin hanımla görüştüğümde atik gönderilir denildi. Ben de gönderilmez diye biliyordum ve bub konu da yanlış bilgi verdigim için özür dilerim. Öğrenmiş olduk. ☺