Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tübitak' ta yaptırdığımız analiz sonucunda, arıtma çamurumuz tehlikeli atık olarak belirlendi. Bu çamurun bertarafı için neler yapabiliriz. Teşekkürler.
Bende et ve süt entegre tesisinde çalışıyorum. Atık çamurumu çimento fabrikalrına mı belediyeye mi vereceğimi belirlemem için Tübitak'a analiz mi yaptırmam gerekli???
Çok teşekkür ederim Yasemin Hanım. Yine çok yardımcı oldunuz. Son bir soru sorucam bi konuyla alakalı olarak. Arıtma çamurumun analizini yaptırdım varsayalım. Tehlikesiz çıkarsa belediyeye tehlikeli çıkarsa çimento fabrikalarına yakmaya mı göndermem gerekiyor??
Tehlikeli atık çıkan çamura eluat analizi yaptırsak sonuç düzenli depolama sahasında depolanmasına uygun olursa, belediyeye verebilirmiyiz. yönetmelikte gördüğüm kadarıyla verilebiliyor.
Tehlikeli çıkan çamurunuz eluat analizi yapıldıktan sonra düzenli depolamaya uygun olması durumunda 1. sınıf çıktığı taktirde İzaydaş, İstaç ve Süreko gibi firmalara vermeniz gerekecektir. Belediyeler içerisinde bir tek istaç'ın bu tarz çamurları depolamaya yetkisi var diyebiliyorum. 2. ya da 3. sınıf çıktığı taktirde belediye ile görüşüp duruma göre aksiyon alabilirsiniz. Miktara bağlı olarak tehlikeli arıtma çamuru bertarafını yapabilen bir çimento fabrikası ile de görüşebilirsiniz.
Dilerseniz alternatifler üzerinde sizlere yardımcı olabilirim.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.