Tehlikeli Atık Geçici Depolama İzni

Üyeler Görebilir
bununla ilgili bilgi verebiliecek var mi acaba? Sigorta gerekliymis bu sigorta nasil yapitirilmali? Bu izin icin herhangi bir belge gerekli mi baska? Dilekce ornegi mevcut mu? Neler yapılmali yine sıkıştım kaldım. Yonetmelikte goremedim cunku.
 
Üyeler Görebilir
@wingsaber tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yaptırılması gerekiyor. atık yönetimi yönetmeliği madde 16 da belirtiliyor. herhangi bir sigortacıdan yaptırabilirsin. daha sonra çevre il müdürlüğüne atıksahası için geçici depolama izni istediğine dari bir dilekçe yaz. çevre il müdürlüğü gelip inceler ve ne kadar depolayabileceğine dair bir yazı verir.
 
Üyeler Görebilir
Konu açılmışken sorayım bende.. tehlikeli atık almıyoruz biz.. firmanın bünyesinde de hic tehlikeli atık olusmadi.. ama tehlikeli atik depolama bölümü var.. Sigorta gerekli midir ?
 
Üyeler Görebilir
eğer sahanız var ise sigorta zorunludur. tehlikeli atık oluşmuyor kanısına neden vardnız ki. örneğin birimlerde oluşan flüoresanlar tehlikeli atık olarak

20 01 21

Flüoresan lambalar ve diğer cıva içeren atıklar
[TBODY] [/TBODY]
bu kodda biriktirlir
 
Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar. tehlikeli atık depolama izni için başvuru yapacağım. dilekçe yazdım. ama atık yönetim planını gecen hafta sundum. onaylanması için beklemem gerekır mı. yada bu zaman zarfında izin için başvuru yapabılır mıyım.
 
Üyeler Görebilir
tehlikeli atık depolama izni almak için alan etrafına ızgara yapılması gerektiğini duydum.
konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba @EmrahCevre,

Atığın özelliğine göre önlem almak en doğrusu olacaktır. Bu konuda şöyle bir ibare mevcut "Atık sahasında sızıntılar için toplama haznesi ve yönlendirme kanalları olmalı." Bu ülkemiz şartlarında ticarethanelerin tercih etiği bir yöntem olmuyor genelde.
Dökülme - saçılmalara karşı önlem olarak bir toplama haznesi yaptırabilirsiniz. Sahanızın ve depolamakta olduğunuz atığın fiziksel şartlarına göre İl Çevre denetçilerinden farklı talepler gelebilmektedir. Sac veya benzeri malzemeden bir taşma tavası, dökülme durumunda atığı kolayca ayırabilmek için de tava üzerine bir de ızgara daha uygun fiyatlara yaptırabileceğiniz bir çözüm olacaktır. Bunlara ek olarak sahanın geçirimsiz olması almanız gereken bir diğer önlem.

Merhaba @mühendis,

Sizin soruya çok olmuş onay ve izinler alınmıştır diye tahmin ediyorum.
Ayda 1000 kg üzerinde atık çıkıyorsa, tehlikeli atık geçici depolama izni başvurusunu AYP ile birlikte yapmakta fayda var, denetçi arkadaşlar gelip tek seferde tamamlamayı tercih ediyorlar.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar Arkadaşlar,
Tehlikeli Atık Geçici Depolama Dilekçe Örneği olan var mıdır. Bu konuda nasıl yardımcı olabilir siniz bana ?
 
Üyeler Görebilir
Peki ya oluşan atık aylık 1 tonun altındaysa sizde de gerek var mı tehlikeli atık sahasına?

Forumda bulamadım ya da yanlış bir arama yaptım bilemiyorum. Fakat bu döküman tehlikeli atık depolama sahası için çok sade ve gayet güzel olmuş.


Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba 150110 tehlikeli atık kodu ile çalışan bir firma merkezi maraşta adanada geçici depolama alanı kurmak istiyor bunun için gerekli belgelere nereden ulaşabilirim yada hangi yönetmeliklere bakamam gerekmektedir?
 
Üst