Tehlikeli atık taşıma lisanslı araç dorsesi?

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, bugün daha önce karşılaşmadığım tipte bir lisanslı araç gördüm, evraklarında bir sıkıntı yok, dorse lisanslı ama bakanlık hangi mantıkla böyle bir dorseye tehlikeli atık taşıma lisansı vermiş olabilir merak ettim açıkçası?
20150330_120307.jpg

Üyeler Görebilir
Bende taşıyıcı firmaya çok defa sordum bu dorsenin gerçekten lisansı var mı diye, bakanlık onay verdi yapacak bir şey yok gibi bir cevap verdi. Çok yüklenmiş dediğimde ise biz onun üzerini kapatıcaz, zaten yakın yere gidiyor cevabını aldım.

Üyeler Görebilir
Sıkıntı yok diyorsanız benim içinde sıkıntı yok ama bana yine de bu dorseye lisans verilmesi mantıksız geldi. Motorlardan yağ sızıp yola aksa ne olacak? sorumlusu kim olacak?

Üyeler Görebilir
Saçma ama neyse, sonuçta o dorseye o lisansı verebiliyorlarsa bu gibi durumları da göze almış olmaları lazım. Evrakta bir sıkıntı yoksa neden benim firmam sorumlu tutulsun ki, ama tabi bunu bakanlığa anlatamam sanırım :)

Üyeler Görebilir
Çevre mevzuatında atık üreticisi kusur aranmaksızın sorumludur yazdığı için ağzınızla kuş tutsanız bile derdinizi anlatamazsınız. Onun için bu konularda çok dikkat etmenizi, atık verdiğiniz firmanın lisasnsına, araç lisansına, hatta aracını çok iyi kontrol etmenizi, yoksa çok ciddi cezalar ile karşı karşıya kalınabilir.