@Tijen Canişcioğlu
Çok teşekkür ederim Tijen Hanım, genelde tehlikeli atığı cok az hatta hıc cıkmayan (sadece bıtkısel atık yag cıkan gibi ) tesislerde 300-400 TL civarı oldugunu biliyorum. Tesisimizin tamamen tehlikeli atıklara yönelik olduğu için çok daha yuksek olması gerektiğini tahmin etmiştim. En iyisi söylediğiniz gibi sigorta firmalarından teklif almak.
Takıldığım diğer hususlardan bahsetmek istiyorum. Vaktinizi çok aldım yardımlarınız için tekrardan teşekkürler.
1- Tesisimizde kabul edebileceğimiz atık kodları nelere göre belirleniyor, her atık kodu için ayrı ücret mi ödememiz gerekiyor ve istediğimiz kadar atık kodu ile çevre izni-lisansı alabiliyor muyuz?
2-Tesiste ne tür bir arıtma tesisi kurulmalı, Sızma ve yıkama suları nasıl bertaraf edilmeli?
3-Gayri Sıhhi Müesese Ruhsatı almak için tesisin sağlaması gereken şartlar neler?
4-Tesis işletmesinde TMGD, Çevre Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı, Kimya Mühendisi vb. bunlardan yada bunların dışında kimlerin çalışması zorunludur?
5-Tesiste ara depolama lisansı dışında anladığım kadarı ile birde atık su deşarjı konulu çevre izni alınması gerekiyor. Ayrıca atıkların toplanması için araçlara tehlikeli atık toplama taşıma lisansı almak gerekiyor. Bunların dışında bir belge gerekiyor mu? Araçlar için toplama taşıma lisansı, lisansı olan bir araç ile sözleşme usulü gerçekleştirilebilir mi?