Tehlikesiz atık geri dönüşüm lisansı almak için sizlere sorduğum bir milyon soru

Üyeler Görebilir
Hiç ek 1 dahilinde firmam yok diye üzülürken il çevre firmamı ek 1 kapsamına aldı. Çok güzel oldu hiç lisans almamışdım buda bi deneyim olcak sorularım çok umarım sıkılmadan okur ve cevaplarsınız.

Firmam düküm hanedir. Kapsamını sorgulaması için il çevreye yazı yazdım Firmamı Ek-2 3.4
"Kapasitesi 100 kg/gün ve daha büyük, 50 ton/gün altında demir dışı metallerin ergitildiği
ve/veya döküldüğü tesisler" olduğunu söylediler birde firmam piyasadan aldığı tehlikesis atıkları bakır bronz,pirin gibi metaleri geri dönüşüm amaçlı kullandığı için ek-1 (8.1) "Atık ara depolama, geri kazanım ve bertaraf tesisleri" kısacası ek-1 olarak bakanlığa baş vurup almam gerekiyor lisansı.

Gfb başvurusu için Çevre izin lisans yönetmeliği ek-3B bulunan hava emisyonu il müdürlüğü uygunluk yazısı var.Gfb verilirken Lisans konuları arasında tehlikesiz atıkların geri kazanımı başlığında il müdürlüğü uygunluk yazısı diyor bu yazı
ÇEVRE LİSANSI
BAŞVURUSUNDA BULUNACAK İŞLETMELERİN
SAĞLAMASI GEREKEN FİZİKİ ŞARTLAR
3-İşletmenin girişinde atıkların kontrolünün yapıldığı kabul ünitesi mevcuttur.

bu madde de kabul ünitesin bir standardı varmı. Ben bu u bulamadım tesisin içinde 6 metre karelik biyeri sarı boya ile kare içine alıp üzerine atık kabul ünitesi yazan bi tabla assam yetermi?

4-İşletmede geçici stoklama sahası bulunmaktadır.

bu madde içinde geçici stok sahası standartı bulamadım.Döküm firmam alduğı buronz bakır pirinci indiksiyon fırınlarının 3 m yanında biriktiriyor. bu stok alanı için nasıl bir standart sağlan malı.Biriktirme alanının altı betondan fe sızdırmaz üstü ise kapalı yağmurla temas etmiyor firmanın iinde kısacası stok sahası dediğimiz yer.

YARDIM
 
Üst