Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Danışmanlığını yaptığım bir firmada Tofu üretimi yapılmaktadır. Bilgilendirme amaçlı tofu; Haşlanmış soya fasulyesinden elde edilen ve asit ya da tuzlu bileşiklerle kestirilerek elde edilen soya peyniridir.
Tofu sonucu oluşan atık suyu arıtma sistemi kurarak bertaraf etmek istiyorum. Bilindiği üzere süt ürünlerinin üretimi sonucu oluşan atık suyun KOİ miktarları çok yüksek olduğu için ileri arıtma gibi gelişmiş arıtmalar ile bu durum çözüle biliniyor. Fakat burada bitkisel bir üründen bahsediyoruz.
Üretim sonucu atık suyun dibindeki çökelti karıştırılmadan; üst faz ve karıştırılarak karışık faz olarak iki numune alarak analizini yaptırdım.
Sonuçlar :
Üst faz= BOİ :5310mg/L KOİ: 11650mg/L Ç.O: 0,45mg/L Yağ-gress: 94mg/L
Kaışık faz= BOİ :5240mg/L KOİ: 15900mg/L Ç.O: 0,25mg/L Yağ-gress: 140mg/L
Önerileriniz nelerdir. Merakla bekliyorum.
Danışmanlığını yaptığım bir firmada Tofu üretimi yapılmaktadır. Bilgilendirme amaçlı tofu; Haşlanmış soya fasulyesinden elde edilen ve asit ya da tuzlu bileşiklerle kestirilerek elde edilen soya peyniridir.
Tofu sonucu oluşan atık suyu arıtma sistemi kurarak bertaraf etmek istiyorum. Bilindiği üzere süt ürünlerinin üretimi sonucu oluşan atık suyun KOİ miktarları çok yüksek olduğu için ileri arıtma gibi gelişmiş arıtmalar ile bu durum çözüle biliniyor. Fakat burada bitkisel bir üründen bahsediyoruz.
Üretim sonucu atık suyun dibindeki çökelti karıştırılmadan; üst faz ve karıştırılarak karışık faz olarak iki numune alarak analizini yaptırdım.
Sonuçlar :
Üst faz= BOİ :5310mg/L KOİ: 11650mg/L Ç.O: 0,45mg/L Yağ-gress: 94mg/L
Kaışık faz= BOİ :5240mg/L KOİ: 15900mg/L Ç.O: 0,25mg/L Yağ-gress: 140mg/L
Önerileriniz nelerdir. Merakla bekliyorum.