Unvan Değişikliği İzin Yenileme Cezaları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (1ab8)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,
Unvanı değişen bir firmanın 6 7 ay sonra iznini yenilemeye kalkarsak ne kadar bir ceza ödeniyor? Ödenecek ceza eçbsden yenileme yap butonuna tıkladıktan sonra mı çıkıyor acaba süreç nasıl işliyor?
 
Üyeler Görebilir
Anonim (1ab8)
Merhaba,

Geç kalınmış başvuruyu sistem tespit edemiyor. Konuyla ilgili ceza, İl Müdürlüğü tespit ederse "Uygunluk Yazısı" için saha denetimine gelindiğinde ortaya çıkıyor. Ceza işi biraz karışık. Hangi maddeden yazdığına göre miktarın değişmesinin yanı sıra, yazacağı madde de memurun inisiyatifine kalıyor.

Örneğin:
b bendinden yazarsa 96.561 TL ceza,
f bendinden yazarsa 241.424 TL ceza ile karşılaşabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
döner sermayeden çevre izin belgesi güncellenmesi kalemine bakacaksınız ek-1 ise 3800 ek2 ise 1800 tl sanırım
süreç şöyle ilerliyor
1- eçbs üzerinden unvan değişikliği yapıp vergi numarasını unvan değişikliği talebi oluşturacaksınız onaydan sonra
2- çed belgenize devir işlemini yapacaksınız
3- kapasite-ticaret sicil diğer tüm başvuruda kullanılan tüm evraklarda unvan değişikliği yapacaksınız
4 çevre izin unvan değişikliği başvurusu yapacaksınız
sonra ceza ile birlikte yukarıdaki yazan bedelleri ödemeniz gerek
 
Üyeler Görebilir
Yani bu konuda şunu anlamadım. Bazı firmalar çevreyi kirletiyor, sonra isim değiştirip tekrar faaliyet göstermeye çalışıyor. Bunu tekrar tekrar tekrarlıyor. Doğru mudur?
 
Üyeler Görebilir
Anonim (5363)Firmanın EÇBS üzerinden ne kadar unvanını değiştirirseniz değiştirin, unvan değiştikten sonra EÇBS içerisindeki tüm uygulamalarda firmanın adı güncellenir.

Örnek verecek olursam unvanı değişen firmanın 2016 yılında atık beyanı var ise o beyanda artık yeni unvan yazar.

Unvan değikliğine gitmek o firmanın çevresel kirliliğe sebep olmasına tekrar tekrar fayda sağlamaz, olası bir şikayet, denetim gibi durumlarda ilgili il müdürlüğü durumu yerinde tespit ederse idari para cezası uygulayabilir.
 
Üyeler Görebilir
Yani bu konuda şunu anladım galiba: Bazı firmalar çevreyi kirletiyor, sonra isim değiştirip tekrar faaliyet göstermeye çalışıyor. Bunu tekrar tekrar tekrarlıyor. Doğru mudur?
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Anonim (ffce)İl müdürlüğüne yapılan başvurularda kapasite raporlarının tarihi baz alınarak inceleme yapılır. Yenileme/düzeltme yada iptal edilen kapasite raporları çok rahat tespit edilebilir. Ayrıca yönetmelik gereği izin lisans belgesinde yenileme gerektirecek durumları kapasite raporu onaylandığı tarih itibari ile 1 ay içerisinde başlatmanız gerekiyor. İşlemlere başlamadıysanız, tespiti halinde Çevre Kanunu nun ilgili maddeleri gereği bilgi/belge vermemenizden dolayı g) 12 nci maddede öngörülen bildirim ve bilgi verme yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 6.000 Türk Lirası (32.855 TL) idarî para cezası verilir.(3) cezasını alırsınız.

Özetle , il müdürlüğüne sorun oldu evrak yeni çıktı demekle cezadan kaçılamıyor :)
 
Üyeler Görebilir
merhaba, 2020 yılında tehlikesiz atık geri kazanım lisans konusunda çevre izni almış bir tesis için unvan değişikliği başvurusunda bulunacağız. teminat mektubu ve ruhsat sunmamız şart mı? sonuçta eski yönetmeliğe göre almış olduğumuz bir belgeyi güncelleyeceğiz.
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Bizim de Ltd. 'den A.ş. 'ye geçişimiz olmuştu. EÇBS üzerinden hemen değişiklikleri yaptık ancak Çevre İzni sürecimiz 5-6 ay uzadı başvurular ve denetimlerde hiç ceza çıkmadı.
Hatta Tehlikeli Atık geçici depolama sahamı ile ilgili evrakı 1,5 sene sonra yeniledik. Onda da sorun çıkarmadılar.
 
Üst