Yemek şirketinden çıkan yağlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (a96d)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba bir yemek şirketinde çıkan kızartma yağlarını nereye verebiliriz?
motat çıkışı yapamadıkları için firmalar almıyor diye biliyorum

Üyeler Görebilir
Biz motatla çıkış yapmıyoruz. gerekli değil diye biliyorum.

Üyeler Görebilir
Elbette MoTAT gerekli. Verdiğiniz atığın kodu 20 01 26, tehlikeli atık olarak geçiyor. MoTAT sisteminden neden bu kadar imtina ediyorsunuz anlatabilir misiniz? Atığın düzenli şekilde çıkışı yapılmalı, bu sistemle takip edilmeli ve yıllık beyanlarda da gösterilmelidir.

Üyeler Görebilir
+evlerden

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Anonim (a96d)bulunduğunuz ilde lisanslı Bitkisel Atık Yağ taşıması yapan bir firma ile anlaşmanız gerekmektedir. Bitkisel atık yağlar tehlikeli atık olduğu için tabi ki motat üzerinden talep açarak gönderim yapmanız gerekmektedir, yoksa cezalar fena... ve taib bunları yapabilmeniz için eçbs kaydı açmanız ve daha sonra da gönderidiğiniz atıkların atık beyanını yapmanız gerekmektedir.

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Konuyu canlandırmak isterim, aşağıda yer alan alıntıda bitkisel atık yağın tehlikesiz atık olduğu iddia edilmiş, bakanlık tarafından.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
de yazının orijinal hali görülebilir, yazı çok uzun olduğu için gözümden kaçan bir nokta olabilir. Bakanlığın neden bu şekilde bir görüş verdiğini bir arkadaşım açıklayabilirse mutlu olurum.

1713184521740.png

Üyeler Görebilir
İrem S.Merhaba,

Konu biraz meşakkatli. Paylaşılan yazı sıkıntı Bakanlık açısından, adım adım giderek sıkıntı aktarayım.
İlgili yazıda her bitkisel atık yağ 20 01 25'miş gibi değerlendirilmiş. Halbuki 20 01 25 kodlu atığın yanında (8) ibaresi yer alır. (8) ibaresi mevzuatta şöyle geçer:

Gelelim 2005 yılında çıkan mevzuata. 5346 sayılı kanunun 3. maddesinin 9. fıkrasında atıkları şöyle tanımlamışlar:

Yani bakanlığın 20 01 25 kapsamında değerlendirilecek atıkları, Biyokütle başlığı altında değerlendirilen atıklar. Sizin gönderdiğiniz tesis atığı biyokütle olarak alacaksa tehlikesiz olması, Bakanlık yazısı gereği uygun. Ama gönderdiğiniz atık yağ firması biyokütle olarak mı alıyor? :)