Yeni Mezun Çevre Mühendislerinin Yapması Gerekenler ve Çalışma Alanları

Üyeler Görebilir
Merhabalar, bir öğrenci olarak çok faydalı ve anlaşılır buldum. Adıma teşekkür ederim.
Çevre mühendisliği mezunu bireylerin neden eski adıyla "Çevre görevlisi" belgesi alması gerektiğini "Çünkü bu belge sayesinde entegre çevre bilgi sistemi üzerinden firmalara kendimizi atama yapıyoruz ve çevre ile ilgili süreçlerini yürütüyoruz." şeklinde açıklamışsınız. Benim merak ettiğim husus bir çevre mühendisliği mezununun neden bu belgeye ihtiyaç duyduğu. Bu konuya da bir açıklık getirirseniz adıma çok sevinirim. Saygılarımla

Üyeler Görebilir
NisadgzlÜstadım Merhaba,

Çevre Danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimleri veya Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'ne göre ek-2 kapsamına giren firmalarda Çevre Mühendisi çalışabilmesi için "Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Belgesi"ne ihtiyaç duyulmaktadır. Bu belge ile Çevre Mühendisi firmaları sistem üzerinden kendine atama yapabilir ve çevre ile ilgili süreçleri yönetebilir. Eğer bu belge olmazsa herhangi bir işlem yapamaz. Bazı kamu kurumlarında veya belediyelerde bu belgeye gerek olmadan çalışan arkadaşlarımız var. Onlarda ek kapsama giren firmalara bakmıyorlar/bakamazlar.

Size tavsiyem "Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmeliği" mutlaka okuyun.