Zeytin salamura suların arıtılması

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar;

sofralık zeytin yapan bir tesisimiz mevcuttur, bu tesiste şöyle bir problememiz mevcut, KOI miktarını 7000-8000 'lerden 190'lara düşürebildik, sınır değerimiz malum KOI miktarımız çok çok az 150 KOI miktarını 150'nin altına çekemiyoruz, bu aşamada yapabileceğimiz ekstra bir işlem ne yapabiliriz.



Arıtma tesisi iş akım ise : biriktirme havuzu ( havalandırmalı ) (80 ton) + Ph ayarlama+ 3 kademeli (1 havuz 81 ton, 2. havuz 217 ton, 3 havuz 317 )havalandırma ünitesi + kum filtre + havalandırmalı tank+ deşarj
 
Üyeler Görebilir
lisans tez çalışmamızdı ekonomik olarak pek zor bir olay olduğunu söyleyebilirim ancak size yardımcı olabilecek kadar deneyimli değilim :)
 
Üyeler Görebilir
Ekonomik olması açısından aklıma bir fikir geliyor ama ne derece doğru olur bilemiyorum, iyice araştırmak lazım; son zamanlarda havalandırma tankına çeşitli malzemeler ilave edilmeye başlandı, bu malzemeler ciddi oranda verimi artırıyor. Bu sistemlere kombine sistemlerde deniliyor, ilave edilen malzemeler ise aktif karbondan tutunda plastik taşıyıcılara kadar geniş bir aralıkta değişiyor. Acaba böyle bir sistem oluştursanız bahsettiğiniz KOI değerini ne kadar aşağıya çekebilirsiniz bunu bir düşünmek lazım.
 
Üyeler Görebilir
Zeytin Salamura atıksularının arıtılabilirliği ile ilgili yapmış olduğumuz 2 adet tesisimiz bulunmaktadır. Detaylı bilgi için görüşebiliriz...
 
Üyeler Görebilir
1 Eğer COD 150 mg\lt Düştüyse DEşarjda Kum Filtresi var Sanırım Devamına KArbon Filtresi İlave Edebilirsiniz, AKM miktarı nedir Bilmiyorum Deşarjda ama kumu karbona çevirebilirsiniz işe yarayacaktır. düzenli olarak bakımları yapılırsa ama mantıklısı kumdan sonra karbona girmesi-

2 Biyolojik arıtımda yardımcı mikro organizma kullanırsanızda sorunu çözebilirsiniz. deşarja Ait TKM, BOİ, Azot, Fosfor, Debi ve havalandırma tipini yazabilirseniz Detaylı olarak yardımcı olabilirim

Kolay Gelsin...
 
Üst