• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma tesisi operatörü

Ömer Taşdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ocak 2012
Yeni fabrikamızın arıtma tesisine(kimyasal+biyolojik) bir operatör alınmasını istedim. Yönetim bu personelin günlük ne kadar saat çalışacağını soruyor bana yani eğer 2-3 saat çalışcaksa ne gerek var gibisinden düşünüyorlar. Arıtma tesisi olan arkadaşlar bu tesisi işletecek operatörün ne kadar zamanı geçer tesiste sizce? Bu adamı ben atık sahasıyla görevlendiricem, su yumuşatma sistemi ile de.. Ama bana arıtma tesisinin( çamur keklerin temizlenmesi, kimyasalların dozajı, sepet ızgaraların temizliği, v.s. ) ne kadar? Deneyimli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..
 
bizim arıtmamızdaki personel gün içerisinde arıtma tesisi, yumuşatma sistemi, geçici depolama alanının düzeni, filtrelerin temizliği gibi işlemlerle görevli. ama arıtma tesisi devamlı çalışması gereken bir sistem olduğundan diğer işçiler gibi tam gün çalışmakta.
 
Merve hanım benim alacağım personelde sizin bahsettiğiniz personelin yaptığı işlerin hepsiyle ilgilenecek. Yani bu adamın gün içinde patronun gözüne batma ihtimali yok demektir. Sanki bu işleri gün içinde 2-3 saatte bitirip boş kalacakmış gibi düşünülüyor. Bu arada filtre derken hangi filtrelerin temizliği bu?
 
Bizim şantiyemiz içerisinde 2 adet çevre işçisi bulunmakta. bunlar mevcut arıtma tesislerinin bakımı (klor bidonunun doldurulması, patlayan kanalizasyonun tamiri, içme suyu arıtma tesisi klor bidonu dolumu, yumuşatma prosesi tuz dolumu vb) gibi işlerle meşguller. aynı zamanda çöpleri toplamaktan sorumlular. Çevre temliği ile ilgili her işte varlar. 2-3 saat değil sürekli iş çıkartılabilirsiniz. tabi bu sizede bağlı. Arıtma tesislerine günlük bakım çizelgesi vb gibi şeyler koyarsanız ve boş kaldıkları anda, yağ kapanı temizliği, çevre düzeni, atık sahası temizliği vb vb gibi işlerle meşgul edebilirsiniz. çevre işlerinin 2-3 saatte bitirilmesi imkansızdır bence :) ama arıtma tesisi operatörü yerine çevre işçisi olarak anılmaları daha doğru olabilir.
 
asit geri kazanım ve deiyonize cihazlarının periyodik filtre temizliğinin yapılması gerekli, bunlar haricinde Onur Bey'in dediği gibi çevre ile ilgili işler gerçekten bitmiyor, benim elemanım kolay kolay boş kalamıyor yani... Ömer Bey, mail adresinizi alabilir miyim size bi form göndermek istiyorum
 
Tesisiniz İçeriği yada kapasitesi alıcı ortam hakkında net bir bilgi vermemişsiniz ancak 24 saat çalışan ve her vardiyada 2 şer kişi çalışmak suretiyle toplamda bünyesinde en az 7 kişi bulunması gereken tesisler mevcut bence tamamında 24 saat en az bir kişini bulunması gerek patronunuz gecenin bir yarısı oluşan arıza nedeni ile kimyasal da devamında biyolojik arıtmada sadece bir gecede meydana gelen sorun nedeni ile deşarj daki sıkıntıdan bir kaç kez ceza yerse olaya bu açından bakmaz işiniz zor.

Patronu düşünü ancak Çevreyide birazda olsun düşünün...

Yasal Limitleri Aştığınızda İlla Birinin Bunu görmesine Gerek Yok
 
Üst