• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesis işletme problemi

  • Konuyu başlatan Anonim (ff44)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (ff44)

Merhabalar,
840 m3 lük evsel atıksu arıtma tesisi işletiyorum (uzun havalandırmalı aktif çamur sistemi) .ancak tesis işletme sürecine geçtiğinden beri yani 9 aydır 2 kere çamur uzaklaştırılması yapılmış. Son Çökeltme havuzunun üst kısmında çamur birikmesi bulunmakta. İmhof 800 şerden 700 lere indirebildik. Bir aydır 2 bir buçuk hastalık çamur uzaklaştırılması yaptık. Birde bu seviyelere inmesinde teleskobik vanalar tıkandı. Çamur yüzeyde kalın bir şekilde birikti .temizlendikten sonra tekrar hızlı bir şekilde yüzeyde çamur birikmesi oldu ne yapmam gerekiyor .
 
merhaba,
anladığım kadarıyla çamur yaşı çok çok yüksek, çamur ölmüş. acilen çamuru uzaklaştırmanız gerekiyor. muhtemelen çamurun rengi siyaha dönmüştür. çamur çekimi nasıl yapılıyor? dekantör vs mi var? çamur çekiminde varolan sistem yetersiz kalıyorsa geri devirden direk yoğun çamuru vidanjörle uzaklaştırarak da destek olabilirsiniz. bu işlemi yoğun bir şekilde 1 hafta boyunca yaparsanız hem oksijen yükselir hem de çamurun rengi düzelir.
 
Koyu kahverengi rengi havalandırma havuzunun. Birazda köpüklenme var üst kısmında. Çamur çekimi dekantörle yapılıyor. 2 haftadır çamur çekimi yapıyoruz . Ancak bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Havalandırma havuzu fotosu atıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 1D02904B-0540-4522-B7D4-A87F524B707E.jpeg
    1D02904B-0540-4522-B7D4-A87F524B707E.jpeg
    5.8 MB · Görüntüleme: 78
Çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak Peki savaklardan akan suyun bir havuzda daha az akması bazen bir süre akmaması bununla mı alakalı
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ozturk20Arkadaşa katılmakla birlikte ek olarak:

Çalıştığınız tesisteki gibi düşük debili tesislerde sürekli akım olmasına rağmen bazen çöktürme havuzlarından su çıkışı durabilir. Bu normal bir durum. Geri devir etkisi, fazla çamur pompalarının devreye girip çıkması, varsa aeratörlerin devreye girip çıkması vb. gibi durumlar sebebiyle kısa süreliğine son çökeltimden su çıkışı azalır/durur.
 
Tesise giren debi ile çıkan debi eşit veya daha yüksek olması normal mi
 
Anonim (6467)Giriş ve çıkıştaki debimetre birebir aynı ölçemeyeceği için aynı çıkmaz ama zaten aynı olmasını bekleyemeyiz.

Genellikle giriş debimetresi kum tutucudan sonra olur. Oradan sonra çamur ünitesine çekilen, çamurun içinde saklı kalan su, kaçaklar, buharlaşmalar, suyun çeşitli yerlerde kullanılması vs derken girişle çıkış denk gelmemesi normal. Çıkış debisi aylık ya da daha geniş bir zaman aralığına baktığınızda girişten daha yüksek çıkıyorsa debimetre yanlış okuyor olabilir. Elbette bir yerleri boşalttıysanız çıkış daha yüksek okuyabilir. Çıkışta bekleme haznesi varsa onun seviyesi bile çıkış daha çokmuş gibi gösterebilir.
 
Üst