• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu bilgi sistemi

Recep Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Nisan 2012
Firma
Gülen Danışmanlık Çevre Bilimleri
Arkadaşlar merhaba,
Atıksu bilgi sistemi fosseptiği olan, kanalizasyina deşarj eden işletmeler de dahil herkesin doldurması istemiyle revize edilmiş. Bu sistemin doldurulması nasıl olacak bilgisi olan var mı acaba ? Yıllık mı doldurulacak aylık mı
 
@Gökçe Kılıç

Basit bir arıtma sisteminden kastınız nedir? İç izleme amacıyla analiz yapılıyor mu? Eğer öyleyse belirtmelisiniz tabi. :rolleyes: Ama analiz yapılmıyorsa yapmanız gerekeni tam olarak bilmiyorum. Yanıltmak istemem, sonuçta bu sistemin amacı "kimde arıtma var", "kim ne kadar su kullanıyor" gibi verilerin tutarlılığını sağlamak.
 
Ne gibi bir sorun yaşıyorsunuz, fotoğrafını da yüklemeniz mümkün müdür?
 
@Cem Yılmaz Merhaba Cem Bey,
Bu bilgileri girerken su kullanım alanı/kaynağına evsel ve endüstriyeli nasıl ayırıp yazacağız? Ne kadar proses suyu ne kadar kullanma suyu bilmek için yöntem nedir acaba?
 
@kubraeren Merhaba ,

Ben genelde bu tür bilgileri firmadan talep ediyorum. Evsel kullanım suyu içinse çalışan sayısını hesap ederek günlük kullanım olarak belirli bir litre alarak hesaplama yapıyorum Ancak firma bu tür bilgileri daha düzgün verebilir size.
 
@kubraeren O Zaman şöyle söyleyeyim. Faturalarını (su faturası ) kontrol ederek size bilgi verebilirler.
Ben 1 kişinin günlük su kullanım limitini 100 L alarak hesaplama yapıyorum. ,
Örneğin 10 kişi çalışanı olan firma için 10* 100 L yaparak daha sonra metreküpe çevirerek o şekilde değer giriyorum.
 
@kubraeren Açıkçası ortalama bir değer olarak alıyorum. Belirli bir yerde belirtilip belirtilmediği hakkında bilgim yok.

@Fatih Koçak Dilerseniz diğer arkadaşlardan da bilgi alabilirsiniz belki daha mantıklı cevap veren biri olabilir :)
 
@Fatih Koçak Anladım teşekkür ederim :)

@Fatih Koçak Bakanlıkta yetkili kişi ile görüştüm çok fazla kullanılmıyorsa kullanım suyu olarak alınabilinir dedi. Ek olarak süreyi sordum 365 gün 24 saat açık dedi. Bazı işlemlerin güncel tutulması gerektiği için herhangi bir süre yok diye belirtildi.
 
Sadece evsel atıksuyu fosseptikte doldurup vidanjörle çektiriyoruz. Ama çekim belgesinin üstünde hangi AAT'ye gittiği yazmıyor. Bu bilgiyi tahmini mi yazıyorsunuz ve oraya evrak olarak ne yüklüyorsunuz? Atıksu Kalite Kontrol Ruhsatı fln mı ?
 
@ezgig Merhabalar bulunduğunuz ilde fosseptik çekimi hakkında yazı size verilmiş ise onu ve vidanjör makbuzunu ekleyerek koyabilirsiniz. Naçizane fikrim bende o şekilde yapmayı düşünüyorum. Tabii daha doğrusu varsa ben de öğrenmek isterim.
 
@ezgig Sizin fosseptik çekim makbuzunu yüklemenize gerek yok. Naçizane tavsiyem bağlı bulunduğunuz Belediyenin su işleri müdürlüğü veya ilgili müdürlüğe dilekçe ile görüş sormanız. Dilekçede vidanjörle çekilen evsel atıksuların arıtma tesisinde işlem gördüğüne dair ifadesini eklerseniz size yazı verirler. Bazı illerde evsel nitelikli atıksular arıtma tesisine doğrudan gidebilir. Bazı illerde ise şehir kanalizasyon hattına verilerek ulaşabilir. Görüş sormada fayda var.
 
@ezgig Eğer dediğiniz belgeler varsa direk kanalizasyon hattı ile arıtma tesisine gidiyordur. Şivayen bile sorabilirsiniz. Benim dediğim kanal hattı olmayan yerler için.
 
Üst