• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dünya su günü farkındalığı

Sayın meslektaşlar, malumunuz bugün dünya su günü. Eminim çalıştığınız yerlerde birçok aktivite yapılıyordur. benim gibi çok lokasyonlu yerlerde çalışanlar veya aktivite yapmak için fırsat bulamayanlar için aşağıda ki email ilham verecektir. Sizlerde şirket çalışanlarınıza gönderebilir ve farkındalığı arttırabilirsiniz.

Değerli meslektaşlar,

🌊 Dünya Su Gününüz kutlu olsun! 🌍 Size en değerli kaynağımız olan suyu korumanız için ilham vermek üzere sesleniyorum. Su yaşam için vazgeçilmezdir, ancak çoğu zaman hafife alınmaktadır. Dünya genelinde su kıtlığı ile ilgili endişeler artarken, hem evde hem de işyerinde su tasarrufu yapmak için iyi fırsatlar vardır.

💧 Su Tasarrufu Neden Hayati Önem Taşır 💧

Yaşam kaynağımız olan su yetersiz:
  • 🌍 Dünya'daki suyun yalnızca %1-2,5 'i içilebilir niteliktedir. Ve artan küresel nüfusla birlikte rezervlerimiz iyice azalmaktadır.
  • 💧 Suyu yoktan var edemeyiz. Tuzdan arındırma yardımcı olabilir, ancak pahalı ve birçok kişi için ulaşılamazdır.
Sızdıran musluklar ve savurgan alışkanlıklarımız su kaynaklarımızı tüketiyor:
  • 🚱 Evlerin %10 'u sızıntılar nedeniyle günde 350 litre su israf ediyor.
  • 💧 Saniyede bir damlayan musluk mu? Bu, yılda 10.000+ litrenin boşa gitmesi demektir!
  • 💦 Küçük sızıntılar nedeniyle yılda yaklaşık 3,5 trilyon litre su kayboluyor - 11 milyon evin kullanımına yetecek kadar.
Peki ya küçük damlalar:
  • 💰 Sızıntıların giderilmesi su faturalarını %10 oranında azaltabilir.
  • 🚽 Eski tuvaletleri suya duyarlı modellerle değiştirmek ortalama bir aile için yılda 50.000 litre tasarruf sağlar.
💧 İşyerinde ve evde su kullanımı nasıl azaltılır? 💧
Su kullanımını azaltmanın bazı harika yollarını inceleyelim:
  1. Herkesi Eğitin: İş arkadaşlarınız ve aile üyelerinizle su tasarrufu ipuçları ve püf noktaları hakkında sohbet edin. Birlikte su tasarrufu konusunda bir sıçrama yapabiliriz.
  2. Akıllı İzleme: Suyumuzun nereye gittiğini hiç merak ettiniz mi? Akıllı bir su monitörü ile kullanımı gerçek zamanlı olarak takip edebilir ve sinsi su israfçılarını tespit edebiliriz.
  3. Sızıntı Devriyesi: Sızıntılar ve damlalar birikir! İster sinir bozucu bir musluk ister sızan bir boru olsun, tüm sızıntıları hemen bildirin. Tasarruf edilen her damla önemlidir.
  4. Bulaşık Makinesi: Bulaşık makinemiz çok mu su tüketiyor? Çevre dostu olduğundan emin olalım veya su tasarruflu bir modelle değiştirelim. Ayrıca, bulaşık makinesini tamamen dolu olduğunda çalıştırmak iyi bir alışkanlıktır.
  5. Sıcaklık Ayarı: Su kullanılamayacak kadar sıcak mı? Suyun sıcaklığını düşürmek litrelerce tasarruf sağlayabilir. Çalışanların sıcak ve soğuğu karıştırarak değerli suyu boşa harcamasına gerek yoktur.
  6. Tuvaletler: Geleneksek tuvaletler gitti, su tasarruflu modeller geldi! Tuvaletleri yenilemek her sifonu kullandığınızda litrelerce su tasarrufu sağlar.
  7. El Kurutma Makinesi: Kağıt havluları şık el kurutma makineleriyle değiştirin. Çevre dostudurlar, nakit tasarrufu sağlarlar ve Doğa Ana'ya çak bir beşlik! derler.
  8. Peyzaj ve bitkiler: Dış mekanların da sevgiye ihtiyacı var! Kuraklığa dayanıklı bitkiler seçin, nem için malç kullanın ve sulama için yağmur suyunu biriktirin. Açık hava vahamızı yeşil ve verimli tutalım.
  9. Daha fazlası: Bir su koruyucusu olun ve su tasarrufu yapmak için her fırsatı değerlendirin.
Her damlayı değerlendirelim! 🌊

Daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var?
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
okumaya devam edebilirsiniz.

Saygılarımla...
 
Üst