• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Düzenli Depolama Tesisi

Melih Ünal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Mart 2010
Arkadaşlar düzenli depolama tesisi inşaat aşamasından sonra alınacak izinler hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.
 
düzenli deponiler izin lisans yönetmeliğine göre ek1 listesinde yer alıyor ve lisans alınması gerekiyor bunun için önce bakanlıktan proje onayı almanız gerekiyor. Genelde bakanlıktan gelip yerinde inceleme yapıyorlar. Bu arada gerekli evrakları toparlayabilirsiniz. Daha sonra izin lisans yönetmliğinine göre gfb başvurusu yapmanız grekmekte
 
Merhaba,
Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelikte yer alan Atık Kabul Kriterleri ile ilgili bir sorum olacaktı.
I. sınıf depolama tesisi sınır değer artırımlarında LOI (Kızdırma Kaybı) parametresi değerinin 3 kat artırımı ile ilgili bir bilgi yer almaktadır.
Atığımız tehlikesiz vasfında olup sadece LOI parametresi yüksek çıkıyorsa, biz bu artırımı uygulayabileceğiz. Bu artırım tek sefer için mi geçerlidir, yoksa her atık depolamada bakılması mı gerekir?
Tehlikesiz atık vasfında olup LOI parametresi yüksek olan atıklar için uygulanabilecek depolama yöntemleri nelerdir?
 
Kağan Bey
Bizim GFB başvurusu yaptığımız düzenli depolama tesisi maden zenginleştirme tesisi ile entegre olduğu için sisteme sadece zenginleştirme tesisin kapasite raporunu yükledim. Sorun çıkmadı.
 
@Mehtap Işık
İlginize teşekkür ederim. başvurusu 3. sınıf depolama tesisi olarak planlanan tesis entegre olmadığı için kapasite raporu yerine acaba dolgu yapılacak miktar ile ilgili kübaj hesabı versem kabul olur mu olmaz mıyı düşünüyordum bende.
bir de Gözlem kuyularının açılması hakkında bilgi verebilirmisiniz? kim yada kimlere açtırabilirim?
 
Dolgu yapılacak miktar derken tesiste bertaraf edilecek atık miktarını mı kastediyorsunuz? Eğer kastınız bu ise bence doğru olmaz. Bence diğer türlü de doğru olmaz aslında. Bence en iyisi bakanlığa sormak. Gözlem kuyuları ise tesisin inşaat aşamasında açmıştık. Tesis çalışmadan önce de mevcut durumun tesipiti i,çin analiz yaptırdık. Su sondaj yapan herhangi bir firmayla anlaşabilirsiniz.
 
en yakın ticaret odasına gidin ve kapasite raporu muaf yazısı için için başvurun .başvurudaki durumu analtın size muaf yazısı verirler.
 
gözlem kuyuları içinde mehtap hanımın dediği gibi herhangi bir sondaj firmasına açtır. ama projede varsa proje yerlerine yoksa yeraltı suyunun akış yönüne yada en basit tesisin 4 cephesine yaptır. ben öyle yaptım.en önemlisi taban sevieysinin en az 3-5 metre altına in.ilk numuneyi(referans) alırken çevre il müdürlüğünü kontrölünde aldır ben öyle yaptım.ve referans numuneni skyy tablo 1. yaptır.

genelge 2010/16 Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmeliğe İlişkin Genelge ye uy. madde 26 yı iyi oku.
kolay gesin iyi çalışmalar ..
 

Ekli dosyalar

  • ÇEVRESEL İZLEME atıkların düzenli depolanmasına dair yöentmelik.docx
    22.3 KB · Görüntüleme: 227
Katı atık (BELEDİYE ATIKLARI) düzenli depolama tesisi için lisans başvurusu yapacağım. Aranızda daha önce böyle bir başvuru yapan var mı? GFB aşamasında istenen kapasite raporu,ticaret sicil gazetesi ve düzenli depolama tesisi onay belgesi hakkında sormak istediklerim var.
 
@Ayşegül Sözeri
Ayşegül Hanım hala yardıma ihtiyacınız varsa yardımcı olabilirim.
 
2. sınıf düzenli depolama tesisleri için (evsel atık-belediye atıkları) çevre bilgi sistemine veri girişi yapılırmı? Hiç yapan oldumu acaba?
 
Üst