• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Genç girişimcilere destek!!

Ammar Kerim

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Nisan 2024
Şehir
İstanbul
Firma
Girişimci
Merhaba, ülkemiz ve dünyanın son dönemde sürdürülebilirlik konusundaki öneminin farkında bir girişimci öğrenci grubu olarak Türkiye'de, bu sektörde yeni mezun ve girişimcilerin bu konuda farkındalığını arttırmak ve girişimci ekosisteminde yeni bir ilham kaynağı yaratmak amacıyla Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi bir grup arkadaşımla plastik geri dönüşüm sektörüne bir adım atmak istiyoruz. Tesis kurulumu ve yarı mamül granül üretme konusunda destek talep ediyorum. Bize bu konuda destek verebilecek saygılı büyüklerime şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Evrem YeşilGerçekten çok fazla sorum var. Aslında daha çok yeni ve bilgisiziz. Dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. Kafamızdaki soruları şöyle derledim.
1) Arsa Seçimi
2) Tesis İnşası ve yönetmelikteki hususlar
3) imar izinleri, geri dönüşüm izinleri
4) İş planı oluştururken nelere dikkat etmeliyiz?
5) Makine ve ekipman Maliyetleri ve seçimleri
6) Personel İstihdamı ve eğitim süreçleri
7) Üretimde yaşanılan genel sorunlar
 
Ammar KerimMerhaba,
Sorularınız aslında kolaylıkla halledebilecek teknik hususlar. İlk aşamada mümkünse dışarıdan danışmanlık hizmeti alarak (maliyeti düşürmek adına - örn. çevre, isg, kalite, mali müşavirlik, proje danışmanlığı vs.) akabinde ise kilit pozisyonları yetkin personeller ile arttırmayı hedefleyebilirsiniz. Bahsettiğim şeylerin hepsi birer maliyet, finansman gücünüzü bilmediğim için ülkemiz için şahsen benim en önemli gördüğüm konulardan biri müşteri porftöyü ve piyasadaki konumlanmanız. Her ne kadar geri dönüşüm yapacak olsanız da nihayetinde siz de bir üretim tesisi olacaksınız. Şirketin belirli bir gelir seviyesine ulaşması lazım, bir şekilde likiditeyi sağlamanız gerekiyor. İlk aşamada bazı zorluklar yaşayabilirsiniz, benzer sektörleri yakından takip etmenizi şiddetle öneririm. Yazılacak o kadar çok şey var ki bence sorduğunuz kısım belki de en kolay halledilebilecek hususlar. Bence fark yaratacak şeyler bulabilirseniz size çok faydası olur. Farklı bir proses, yöntem veya ekonomik değeri yüksek bir granül üretmek vs.
Daha spesifik sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Daha önce benzer şekilde bir bizimde bir projemiz olmuştu ama maalesef pandemi dönemine denk geldiği için gerçekleştiremedik. Niyetinizi ve çalışmanızı takdir ediyorum. Umarım çok başarılı olursunuz.
 
merhaba, yazdığınız konuları tek başınıza sizin yapmanız pek mümkün değil. şundan kaynaklı çevre izin lisans işlemleri için çevre mühendisi veya çevre danışman firması ile çalışmanız gerekecektir.
arsa da genelde sanayi arsası olması gerekmekte ve çed görüşü alma ile başlamanız gerekmektedir. makine ekipmanlarda kapasite raporu almanız gerek bunda da mali müşavir imzası olması gerekmekte yani mali müşavir ile de çalışmanız gerekmektedir. Çalışma yeriniz belli olunca belediyeden çalışma ruhsatı almanız gerekmektedir. şirket kurulumu olacaksa vergi levhası çıkartmanız gerek. gibi gibi işlemler vardır. bahsettiğiniz konular çok detaylı ama basittir işi bilen birine denk gelirseniz açıkçası. yol belli çünkü. diğer arkadaşlarımın da dediği gibi basit konular aslında işi bilene denk gelirseniz tabi.
 
Üst