• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Havalandırma ve çökeltimlerin üstünde çamur problemi

gizemm4

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2020
Şehir
Balıkesir
Firma
Öğrenci
Kentsel atıksu arıtma tesisi havalandırma havuzlarının üstü koyu kahverengi köpük oluşumu mevcut , Çökeltimlerin üstünde de çamur birikimi var çamurdan hiç su gözükmüyor nasıl giderebilirim, kimyasal kullanılmıyor
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Durumu ilk önce ayrı ayrı havuzlar için değerlendirelim.

Havalandırma Havuzu;

Tespit: Koyu kahverengi çamur oluşumu sistemde yaşlı çamur olduğunu yada çamurun yaşlanmaya başladığını gösteriyor.

Kontrol: Havalandırma havuzundan numune alıp UAKM konsantrasyonuna bakın.

Çöktürme Havuzu;

Tespit: Çöktürme havuzu yüzünde çamur birikimin bir kaç sebebi var ama havalandırma havuzundaki koyu köpükten yola çıkarsak sistemden az çamur attığın için çöktürme havuzunda fazla çamur var. Bu çamur çok beklediğinden denitrifikasyon sonucu N2 gazı oluşuyor ve yukarı çıkan gaz çamuru da yukarıya kaldırıyor.

Çözüm: Sisteminde fazla çamur var ilk önce UAKM yi ölçüp sistemden fazla çamuru at böylelikle. Çamur miktarın azalacak çöktürme havuzundaki sorun kalkıp bakteri yaşın gençleşecek.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
gizemm4aynı sorunla karşılaştım, Kubilay beyinde dediği gibi sebebi fazla çamurdur. Mikroorganizmalar sayıca çoğaldıkça dolayısıyla mikroorganizma başına düşen besin miktarı da daha az oluyor ve bu sebepten ötürü mikroorganizmaların üreme hızı da azalıyor ve nihayetinde hem sayıca fazla mikroorganizma (yani çamur) hem de yaşlı bir mikroorganizma topluluğu olmuş oluyor, fakat çamur miktarınızı azalttıkça zamanla (zamandan kastım benim işlettiğim tesiste 1 ay sürmüştü) havuzların üzerindeki köpükler ve ölü çamurlar kendiliğinden dağılıyor
 
Üst