• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iso 14001:2004 çevre yönetim sistemi iç tetkik soru listesi

kaliteegitimleri

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Nisan 2012
Firma
AVA EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi içinde en önemli unsurlardan biri iç denetim mekanizmasıdır. Ekteki dökümanın bu konuda iyi bir rehber olacağını düşünmekteyiz.Şimdiden başarılar dileriz.
 

Ekli dosyalar

  • ISO 14001_2004 İÇ TETKİK SORU LİSTESİ.pdf
    1 MB · Görüntüleme: 1,966
Buyrun...

Kendinize uyarlayabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • GEMI-14001ChecklistFinal-Feb2017-1.xlsx
    544.4 KB · Görüntüleme: 488
Bir excel dosyasına standardın tüm maddelerindeki -melidir -malıdır ile biten cümlelerini -mışmıdır? -mişmidir? ile bitirerek yazıyorsunuz ve karşınızda soru listesi hazır oluyor. ?
 
Bende de var o şekilde bir liste, fakat tek liste olduğu için minör yazdılar hatta major yazacaklardı az daha, bölüm bazlı değil diye...
 
@Ahmet Kara

Ekte ki gibi soruları kimlere / hangi bölümlere soracağınızı belirleyip ona göre soruları tekrar edecek şekilde sorabilirsiniz. Dosyada puanlamanın nasıl yapılacağı da en altta yer almaktadır. Uygun şekilde doldurursanız puanlamayı otomatik yapacaktır. Fakat liste 14001:2005'e göredir. 2015 versiyonuna göre revize etmeniz ve düzenlemeniz gerekecektir.
 

Ekli dosyalar

  • İÇ DENETİM SORU LİSTESİ ÇYS.xlsx
    57.7 KB · Görüntüleme: 266
Merhabalar,
Konu hakkında uyguladığım sistemde, standart maddeleri dışında, bölüm bazlı olarak;
*Çıkan atıklarının ne olduğunu,
*Atıkları nerede topladıkları,
*Atık azaltımı adına uyguladıkları yöntemlerin ne olduğunu,
*Yıl içerisinde Çevre ile ilgili eğitim alıp almadıklarını,
* Alınan eğitimin ne derece yararlı olduğunu, ( İK birimini çapraz denetim yapmak adına)
*Çevre konusunda hangi alt dallarda eğitim veya bilgilendirme alınmasını istediklerini
*Firmada uygulanan atık yönetiminden kısaca bahsedilmesini
vb. konulardan sorular soruyorum.
 
@mustikurt teşekkürler, @Esra Şahin hanım teşekkür ederim, 2015 standart maddeleri hangi madde hangi bölüme sorulmalı, örnek paylaşabilir misiniz benimle. Burdan paylaşamıyorsanız özelden de gönderebilirsiniz. Kendim sınıflandırma yaptım ama karşılaştırmak için soruyorum.
 
@Ahmet Kara bu hangi maddenin hangi bölümlere sorulacağı aslında tamamen sizin prosesinize bağlı o nedenle paylaşımının sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim.
Fakat ortak konular (iç-dış hususlar, risk fırsatlar, ihtiyaç ve beklentiler, departman-çevre hedefleri, politika vb.) zaten her departmana sorulmalıdır.
 
ISO 14001:2015 versiyonuna göre uygun bir İç denetim soru listesi olan paylaşabilir mi ?
Ayrıca Tedarikçi firmalarımıza denetim yapmak zorunda mıyız ?
 
Merhaba,
2. Sorunuz için standardın A.8.1 maddesine bakabilirsiniz.
Benim anladığım tedarikçi firmanda denetim yapmayacaksan da en azından değerlendirmelisin ki şartları bu maddede yazıyor, kendi çevre amaç ve hedeflerine ulaşmakta problem yaşamayasın.
İlk sorunuza gelince gerekli cevaplar yukarıdaki yani önceki paylaşımlarda yer alıyor.

Saygılarımla,
 
@busra kuzu Merhaba Büşra Hanım,

Öncelikle bölüm bazlı ayrıldığında her departmanda sorgulamanız gereken sabit konular vardır. Konu bazlı kabaca bahsetmek gerekirse;
*Politika ve hedefler
*Risk ve Fırsatlar
*İletişim matrisi
*İlgili tarafların ihtiyaç ve beklentileri
*Dokümante bilgi
*Çevre boyut ve etkileri (departmanın kendi boyutları)
... eklenebilir.


Bu ortak konuların dışında soracağınız her soru veya konuyu proseslerinize göre kendiniz belirlemelisiniz. Bu konuda dışarıdan edineceğiniz hiç bir kaynak (belki aynı sektör olması harici) size uymayacaktır aslında.

Ortak konuların dışında da standardın maddeleri sizi yönlendiriyor aslında. Örnek vermek gerekirse tasarım departmanı için; tasarımın doğrulanması, kayıt altına alınması vb. konularından proseslerinize göre sorular çıkartılması gerekiyor. Tedarik zinciri/satın alma departmanı için, dış tedarikçi kontrolleri (tedarikçi değerlendirme), mülkiyet konuları vb..

Örnek olması açısından bir dosya yüklüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • iç tetkik ted.zinciri örnek.xlsx
    26.2 KB · Görüntüleme: 97
Üst