• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mazot tankı depolanma

A

Anonim (a405)

merhabalar, tesislerimizde jenratörün yanında 3000 litre kadar hacme sahip bir tank tasarlandı. Elektrik kesintilerinde, jenaratöre ikmal sağlanması için ayarlandı. Mazot parlama 52 C üstünde. Ama patlamadan koruma dökümü yapılması konusunda emin olamadım.
Bu konuda yardımcı olabilirseniz, sevinirm, arkadaşlar.
 
Tesisinizin çalıştığı alan hangisi? Kapsam dışı olabilir de o yüzden soruyorum.

Parlama sıcaklığını yazmışsınız bu da bir ipucudur lakin tek parametre parlama sıcaklığı değil. Varsa İSG Uzmanı (Özellikle Kimya Mühendisi) ondan yardım almanız daha doğru olur (Ben de İSG Uzmanıyım fakat C Sınıfıyım)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Serhat A.teşekkür ederim. Yerüstü yakıt tankları kısımları incelediğimde tankların genel olarak nasıl olması gerektiği hakkkında bilgilendirme yapılmış. otoyol kenarlarında ki tesisler, açık havada olduğundan ve tank genel olarak gaz birikmesinden parlama olmaması için valf sistemi mevcut, topraklama, taşma havuzu mevcut. TSE standarlarında 8991 tank tan bahsetmiş. Pb vs. MSDS incellediğimde genelde parlama dan bahsetmemiş, 10. fiziksel özelliklerinde patlamaya dair veri yok diyor. Dizel yakıtın parlama noktaları 52 ve 96 °C (126 ve 205 °F) arasında değişmektedir. Buda sınıf III kısmı...
TS 8991
Tanklar-Çelikten, prizmatik (yer üstünde sıvı yakıt ve mazot depolamada kullanılan)
 
Merhaba arkadaşlar mazot tankı hakkında bende bir soru sormak istiyorum doğalgaz ünitesine , idari binaya olması gereken uzaklık ne olmalı ve yeraltına aldırma gibi bir durum söz konusu mudur bazı yerlerde yeraltına alınmalı gibi bir istekleri olmuş sanıyorum bakanlığın ?
 
Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik Ek 12 kapsamında yanıcı ve parlayıcı maddelerin idari bina mesafeleri yazmaktadır. Depoların yeraltına alınma tavsiyesi Bakanlık yetkililerinin bence kendi fikridir.

Saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • 20071219-2-1.docx
    69.7 KB · Görüntüleme: 17
Üst