• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Orman ürünleri imalatı ve pelet üretimi

derya öz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Mayıs 2016
Şehir
Antalya
Firma
weq
merhaba,
acil yardıma ihtiyacım var. orman ürünleri yapan bir firmamın çed görüşü alınacak. ek 1 ve 2 listelerinde yer almadığından kapsam dışı almayı düşünüyordum. fakat kendi bünyesinde oluşan talaş atıklarını pelet yapmayı düşünüyor. ben çed yönetmeliği ek 2 listesi madde 2 ç. bendine gireceğini düşünüyorum. il müdürlüğü bu konuda değişik cevaplar veriyor. daha önce başka bir firma çevre izni almış. hava ve gürültü konulu , ÇED görüşü de kapsam dışı. lisans verilmemiş . o firma da aynı şekilde pelet üretimi yapıyor ,dışarıdan talaş almıyor. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
derya2
Üstadım Merhaba,

Bu faaliyet için hazırlanan proje tanıtım dosyalarınızı incelemenizi tavsiye ederim. Hazırlanan proje tanıtım dosyalarını incelediğimiz zaman bazı firmalar projenin ÇED Yönetmeliği kapsamındaki yeri;

Ek-2 Listesi:
2-ç) (Değişik:RG-26/5/2017-30077) Tehlikeli, tehlikesiz ve/veya özel işleme tabi atıkların fiziksel yöntemlerle geri kazanıldığı tesisler, (Ömrünü tamamlamış lastiklerin, kabloların kırma ve parçalama işlemleri, tehlikesiz atık niteliğinde olan metal, kağıt, plastik atıkları toplama, ayırma, kesme, parçalama, öğütme ve granül elde etme işlemleri ile solar kurutma işlemleri hariç)

ve/veya

5- İnşaat yıkıntı ve hafriyat atıkları hariç olmak üzere günlük kapasitesi 100 ton’un altında olan atıkların kompostlaştırıldığı ve/veya diğer tekniklerle geri kazanıldığı, yakıldığı (Oksitlenme yoluyla yakma, piroliz, gazlaştırma, plazma vb. termal işlemler), düzenli depolandığı ve/veya nihai bertarafının yapıldığı tesisler,

olarak seçildiğini görüyoruz.

Bir firma tarafından hazırlanan proje tanıtım dosyasında kendi bünyesinde oluşan ahşap ve talaş atıklarını geri kazanarak pelet üretimi yapacağını ve dışarıdan herhangi bir atık almayacağını belirtmiş. Bu proje tanıtım dosyasını incelerseniz size yol gmsterecektir. Gerekirse bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne gösterin. Hazırlanan proje tanıtım dosyasının ilgili yerini paylaşıyorum;

Kurulması planlanan tesis de, fabrikanın modüler ev ve ofis mobilyaları ile oturma grupları üretiminden kaynaklı talaş ve atık ahşap parçalarından pelet elde edilmesi planlanmaktadır.

Fabrikada üretilen modüler ev ve ofis mobilyaları ile oturma gruplarının imalatından kaynaklı talaş ve atık ahşap parçalarından pelet elde edilmesi planlanmaktadır. Bunun için fabrika içerisine iki bölümde kırıcı ünitesi ve fabrika dışında pelet tesisi kurulmuştur.

Kurulacak pelet tesisi ile atık olarak düşünülen ahşap parçaları geri kullanılarak fabrikada oluşan atık miktarı azalmış olacak ve atıktan ürün elde edilecektir. Ahşap atığı üretimi nedeniyle fabrika sahası en uygun yer olup ahşap atığına en uygun teknoloji seçilmiştir.​

İlgili Link:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


1658941156793.png
 
Üst