• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık taşıma lisansı il çevre müdürlüğü başvuru belgeleri

Pelin Karamanoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Şubat 2011
Arkadaşlar merhaba,

Elinizde,Tehlikeli Atık Taşıma Lisansı İl Çevre Müdürlüğü Başvuru Belgelerinde istenen;

-Kaza anında insan ve çevre sağlığına olabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için alınacak tedbirler,
-Olabilecek kazalara karşı ilk müdahale ve ilk yardımda kullanılacak malzemeler,
ile ilgili örnek oluşturabilecek bilgi ya da belgeler var mı ?

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
"TEHLİKELİ ATIK TAŞIMA ARACI" yazısının yazı yüksekliği 20 cm olmalıdır. Bunu biliyoruz ancak ne renk olmalıdır? Ne renk zemine yazılmalıdır? Bilgisi olan var mı?
 
peki bir sorum daha olucak biz tehlikesiz atık taşıma toplama ayırma tesisisiyiz.tehlikeli atık taşıma lisansı alıp bu alınan atıkları konteynerde biriktirip (tesise indirmeden) konteyner dolduktan sonra bertaraf tesisilerine göndersek sorun teşkil edermi acaba.
 
konteyner dolduktan sonra geri kazanım ve bertaraf tesisine göndermeyi düşünüyoruz. yani konteynırın dolma süresinde tehlikeli atıklar konteynerda bekleyecek bu şekilde olmaz mı?
 
@esrayalurlar
esra hanım tehlikeli atıkları kendi bünyenizde bir süre depolama şansınız var veya konteynırla bertaraf tesisine gönderirsinizD:
 
firma tehlikeli atığı bertaraf edemedi yada veya geri kazanın ıcın uygun yer yok firma bunu ara depo edebilir. yada firmanın tehlikeli atığı cıkıyor dıyelim yeterli kapasiteye ulasmasını bekleyene kadar uygun bıcımde depo edebılır. olayı butunuyle değerlendırmek lazım. atık tasıma lisansına sahıp bır arac tehlikeli atık aldı baska fırmaya gıttı fırma bertaraf tesısı bulamadı yada bunu tam anlamıyla yapacak bir yer yok firma kendı bertaraf edebılır.
 
İşletmeniz bünyesinde oluşan Tehlikeli atıklar tesis içinde geçici depolanabilmektedir.
Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nin 9. maddesinin c fıkrasında belirtildiği üzere Valilikten izin almak gerekmektedir. Şayet üretici ayda bin kilograma (1 ton/ay) kadar atık üretiyorsa ve biriktirilen atık miktarı altı bin kilogramı geçmiyorsa “valilikten izin almaksızın” atıklarını arazisinde en fazla yüz seksen gün geçici depolayabilir.
Tehlikeli atık taşıma lisansı alan firma araçlarının , başka bir atık üreticisinden aldığı tehlikeli atıkları bekletmesi ve biriktirmesi mevzubahis bile değil.Sadece tehlikeli atıkları atık üreticisinden alıp, geri kazanım veya bertaraf tesisine nakliyesini yapmakla yükümlüdürler.
 
@Neşat Ören

18 Ocak 2013 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 28532

TEBLİĞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

Genel ilkeler

MADDE 5......

k) Tıbbi atıklar hariç olmak üzere, atıklar araca yüklendikten sonra geri kazanım/bertaraf tesisine teslim edilme süresi 10 gündür. Mücbir hallerde bu süre 30 günü geçemez.
 
Şimdi @Kezban Gümüş yönetmelikler bazen yoruma açık olabiliyor malesef, yanlış anlaşılmaya sebep vermemek adına, emin olmak için İl müdürlüğündeki yetkililerle görüştüm.Sonuçta izin verme, bu işi denetleme ve yaptırım yetkisi onlarda, bakanlıkla koordineli halde çalışmaktalar.
Bu maddede bahsedilen , 10 gün ve mucbir hallerde(arıza vb.) 30 gün yolda geçen süre, bu demek değil ki araca lisans al,araç üstünde depolama yap,bir kaç tehlikeli atık üreticisinden aldığın atığı koyup ağzına kadar dolmasını bekle sevk et.. Böyle olsa zaten tehlikeli atık depolama için alınan lisansın bi anlamı kalmaz. Yapılan yatırımlar büyük , o zaman herkes bi konyetnırlı araç alır , tse den uygunluk belgesiyle birlikte valiliktende yetki alıp ,atık üreticisinden aldığı atığı kapısının önünde dolana kadar bekletir. Bu kadar emek verip yatırım yapmaya gerek yok.
Zaten 2014 yılında tehlikeli atık taşıma işi yapan lisanslı araçlarda atık takip taşıma sistemi zorunlu hale geliyo ve motat üzerinden takip edilecek. Amaçta bu gibi olumsuzlukların önüne geçmek..
 
@Neşat Ören
sizi kesinlikle katılıyorum mevzuat yoruma açık evet. MOTAT ta zaten bunların önüne geçmek için....Şu anda çalıştığım çoğu firma bu maddenin açıklığından istifade ederek çalışmakta. Ta ki motat gelene kadar daha bu düzeni bu şekilde uygulayabilirler. MOTAT ise 2014 yılında zorunlu ancak aths ya da atss sağlayıcıları ve alt yapı halen hazır değil...
 
Üst