• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama ayırma tesısı

burhan demiray

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ekim 2020
Şehir
Kayseri
Firma
tan ölçüm analiz
merhaba arkadaslar faliyet gosteren toplama ayırma tesisi için cevre mühendisi olarak işe basladım lisans süreci nasıldır ne yapmam gerekiyor bilgi alabilirmiyim. konuya firmada hakım değil bende hakim değilim. ( plastık ve karton)
 
burhan demirayÜstad Merhaba,

Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. Ambalaj atığı toplama ayırma lisansı alacaksanız gerekli fiziksel şartları sağlamanız gerekmektedir. Fiziksel şartları sağladıktan sonra entegre çevre bilgi sistemi üzerinden lisans sürecini başlatmanız gerekir. Lisans süreci; il müdürlüğü uygunluk yazısı>geçici faaliyet belgesi>çevre lisansı olacak şekilde yürütülür. İl Müdürlüğü Uygunluk yazısı ve geçici faaliyet belgesi başvurularında istenilen bilgi ve belgeler aynıdır. Bu belgeler;
- Kapasite raporu
- ÇED Görüşü
- İş Akım Şeması ve Proses Özeti
- Sicil Gazetesi ve diğer belgeler.

İstenilen bilgi ve belgeleri tamamladıktan sonra il müdürlüğü uygunluk yazısına başvuru yaparak gerekli olan yazıyı alıyorsunuz. Daha sonra il müdürlüğü uygunluk yazısı ve diğer belgeleri sisteme yükleyerek geçici faaliyet belgesine başvuru yapacaksınız. Geçici faaliyet belgesi alındıktan 180 gün içerisinde çevre lisansına başvuru yapmanız gerekmektedir. Çevre lisansı için ise teknik uygunluk raporu hazırlamanız gerekmektedir.

Ayrıca şunu da hatırlatmakta fayda var; tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi kaldırıldı ve bu işi yapmak isteyen firmalar çevre lisansı almak zorundadır ( Mevcut tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan firmalar belge geçerlilik süresine kadar faaliyetlerine devam edebilir).

Cem üstadımızın hazırlamış olduğu çalışma size yol gösterecektir;

Çevre Mühendisi/Danışmanı Bir Tesiste Adım Adım Ne Yapar?

Mevzuat gereği sağlanması gereken fiziksel şartlara aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz;

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Şimdilik bu kadar ☺
 
Arkadaşlar merhaba;
OSB de bulunan toplama ayırma tat tesisimize küçük sanayi sitesinde şube açtık ve buraya TAT Belgesi alacağız. Entegre çevre bilgi sistemine bu şubeyi nasıl kayıt etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirm..
 
şube ile merkez tesisin vergi numaraları aynı bu yüzden tesis ekleyemiyorum
 
selma bayrakÜstadım, Ezgi Hanım'ın dediği gibi şube firmaların şube açılışının yapılması gerekir. Eçbs'ye girerek merkez firma üzerinden şube ekleyeceksiniz. Sisteme kayıt oluştururken firmanın unvanı- Gaziantep Şubesi (örnek vermek açısından kullandım) oluşturabilirsiniz. Sisteme evrak yüklerken firmanın şube olduğuna dair belge veya sicil gazetesi olabilir.

Şuna da dikkat edin; ticaret sicil gazetesinde merkez firmanın şube açabilir ibareleri olsun. İl çevre birşey demeyebilir ama başka kurumlar denetlerken bu ifade olmazsa dikkat çekebilir.
 
Üst