Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
herkese merhaba çöp arıtma tesisi kurulum maliyeti hakkında bilgi verebilecek var mı bu konu üzerine ar-ge çalışması yürütüyorum her türlü düşünce ve bilgi için teşekkür ederim...
Çok genel bir soru olmuş. Çöp gazından enerji üretimi üzerine çalışmadım ancak maliyet hesaplayabilmek için kabaca; enerji üretilecek sahanın depolama kapasitesi, çöp miktarı, çöpün karakterizasyonuna kadar süreci etkileyecek değişkenler mevcut diye düşünüyorum.
Kullanilacak yontemde onemli biomethanizasyon mu yoksa Mevcut deponi alanindan mi cop gazi alacaksaniz. Yada copleri ayristirip yanabilecekleri atiktan turetilmis yakit mi yapacaksaniz. Karakterizasyona gore bir yontem belirleyip hayata gecirmek icin calismlar yapipabilir. Ama burda bu kadar bilgi ile kimse bir maliyet cikaramaz..
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.