Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
buğraarslanAslına bakarsan benim böyle bir sözleşmenin varlığından haberim yoktu. Hatta, benzer sıkıntı ile karşılasan birinin ÇED görüşünün bahsettiğin "B" firması için yenilediğini biliyorum.
Böyle bir sözleşme veya benzer durumlarda ne yapıldığı konusunda platformda ki değerli üstadlarda değerlendirirse, bende bu vesile ile öğrenmiş olurum. Pandemi - Ekonomik durumlar vs. nedenlerle ilerleyen süreçte sıkça karşımıza çıkabilecek bir konu gibi geldi bana.
Merhaba;
öncelikle faaliyet konusunu da belirtirseniz arkadaşlar daha kolay değerlendirebilir.Eğer maden kapsamında ise rödevans sözleşmesine bakmanızı tavsiye ederim iyi çalışmalar.
buğraarslanMerhaba,
Özellikle bir sözleşme durumu söz konusu değil, ÇED devri yapılmalı. Çünkü ÇED yönetmeliği kapsamında "faaliyet sahibinin değişmesi" olarak tanımlanıyor.
Aynı kapasite ve koşulların geçerliliğinin kabulüne ilişkin bir taahhüt ve iki firma arasındaki faaliyetin devrine ilişkin bir evrak ile birlikte İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulması gerekiyor.
dilanalphanMerhaba;
Çed raporu bireysel olarak hazırlanamaz bununla ilgili yönetmelik var çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği çevre ve şehircilik bakanlığı sitesinden ulaşabilirsiniz ayrıca diğer mevzuatları da takip etmenizi öneririm zira mesleğinizde önemli bir yer tutacaktır.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.