Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, hava emisyon konusuna tabi olacaksanız ve eğer ÇED raporunuzda bu ihtimal hiç değerlendirilmemişse bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne danışmanız gerekir. bana sorarsanız ÇED'inizin değişmesine gerek olmayacak. Kapasite raporuna eklenip, fabrikaya da bahsettiğiniz toz tutma makinesi geldikten sonra bahsi geçen kaynağın emisyon ölçümünü yaptırıp il müdürlüğüne sunmanız gerekir.
Çevre izninde de atıksu için tabi olduğunuz tablo değişimi il müdürlüğüne bir dilekçeyle başvurup, gerekli sebepleri de sunarak bir görüş alıp sonrasında tablo değişikliği yapmanızda fayda var.
Özgün Yağız ÖZGÖRENTeşekkür ederim cevabınız için. Peki atıksu konulu Çevre İznimizi 2023 yılında yenilemiştik . Toz tutma ünitesi değişmeseydi 2028 e doğru yenileme yapacaktık.
Çevre İzni Yenileme iki konu içinde olur mu ,yani tekrar deşarjdan 3 giriş ,3 çıkış numunesi gibi bir sürece girmemiz gerekir mi ?
Çevre iznimizin yenilenmesi sürecindeyiz. Sıfır atık belgesi almamız istendi. Ancak OSB içerisinde yer alan bir firma olduğumuz için normalde Sıfır atık belgesi zorunluluğumuz yok, OSB'nin temel seviye sıfır atık belgesi var bu nedenle münferit olarak başvurmamıştık. Çevre izin şubeye bunu belirttiğimde ısrarla belge almamız gerektiğini söylüyorlar. Bu durum ile daha önce karşılaşan var mı? Başvuru oluşturduk ancak çevre izni sürecinde süremiz kısıtlı, sıfır atık belgesi alma işlemleri tahmini ne kadar sürer acaba?
Sıfır atık yönetmenliğinde organize sanayi bölgesinde yer alan firmaların sıfır atık belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. 2022 yılında Bakanlığımız tarafından yayımlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslarda bu durum ifade edilmektedir. İncelemenizi tavsiye ederim. Gerekirse sıfır atık muafiyet yazısı alın ve il çevre müdürlüğü ile tekrar görüşmekte fayda var.
Olgaç SürmelihindiMerhaba hocam,
Geçen günlerde maden tesisleri ile ilgili benzer bir problemi ben de yaşadım. İl Müdürlüklerinden görüş talep ettim. Bazı il müdürlükleri kapsam dışında olması gerektiğini düşünürken bazı il müdürlükleri de kapsam içerisinde değerlendiriyor. Görüş sorduğum il müdürlüğünden 2 ay olmasına rağmen hala bir dönüş gelmedi araştırdıklarını söylediler. Sıfır atık ile ilgilenen kısma mail attım aldığım cevap " Sanayi Sicil Belgesi olması durumunda ya da 50 den fazla çalışanı olması durumunda sistemi kurarak belge almak zorundadır." şeklinde oldu. Yönetmelikte ÇED Ek-1 ve ÇED Ek-2 listelerinde yer alıyorsa aldırmanızı tavsiye ederim. İl müdürlüğünden "Zaten belge ücretsiz olarak veriliyor. " şeklinde şifahen söylendi.
R.Atakan AladağBen de dilekçe ile görüş soracağım ancak Çevre izni yenileme sürecinde süre de sıkıntı, 2 ay çok uzun bir süre. OSB içerisindeyiz ve ÇED kapsam dışı yazımız var, aslında alma zorunluluğumuz yok ancak çevre izni için özellikle talep ettiler. Belge için başvuru yaptım ancak süreç ne kadar sürer onu da bilmiyorum. Sıfır atık birimine mail ilettim, ÇED şube ile görüşmeniz lazım dediler. :/
Beril Ç.OSB içerisindeyseniz Sıfır Atık Belgesi alma zorunluluğunuz yok. Dilerseniz alırsınız, ama zorunlu değildir. Bakanlığın Bursa İl Müdürlüğüne yazdığı yazı mevcuttur.
Bu konuda Balıkesir de ısrarcı olmuştu, yazı almıştım.
Başvurunuza OSB'nin kendi sıfır atık belgesini ekleyiniz.
Murat TÜYLÜMerhaba, cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de o şekilde bildiğim için bu zamana kadar muhtelif belge için başvurmamıştım. İstanbul İl Müdürlüğü'ne görüş yazısı ilettim az önce, OSB içerisinde olduğumuzu, ÇED kapsam dışı olduğumuzu belirttim. OSB'nin sıfır atık belgesini de eke ekledim. Umarım muafiyet ile ilgili dönüş alabilirim ben de.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.