Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar,baraj yapımı sırasında barajdan patlatma yapılıp malzeme alınacak çevre iznine gerek var mıdır ? Yoksa il müdürlüğünden muafiyet alınabilir mi ?
Patlatma: Kaya vb. malzeme ocağında yapılacak olup; baraj yapımında bu malzeme kullanılacak diye anlıyorum yazdığınızı. burada da malzeme ocağında (genellikle kayada patlatma oluyor) Kayalar II.Grup madene girdiği için ÇED Gerekli Değildir/ÇED OLUMLU KARARI için hazırlanan ÇED Dosyasında günlük üretim 200 tonun üstünde ise girer (2.17 maddesine göre). Tabi birde 2.16 var patlayıcı kullanılan maden ocağı diye. (bu benim yorumum) Önemli olan ise il çevrenin bu duruma nasıl yaklaştığıdır. Her il müdürlüğü aynı konuya farklı yaklaşabilmektedir. Projenin bulunduğu İl çevre ile görüşmeniz sizi doğru yönlendirecektir. Kolay gelsin.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.