@Emrah Bozkaya
Bir mühendis neden 500 tl ye çalışsın anlamıyorum. Nasıl bir rakam bu ya, asgari ücretten bile daha düşük. Eğer gerçekten bu fiyata çalışan mühendis! varsa kusura bakmasın ben ona mühendis diyemem.Çünkü mühendis bilgisini insanlığın faydasına olacak bir şeyler için pratiğe dönüştüren insandır. 500 tl ye çalışan bir insan (mühendis) daha kendi problemini çözememiş, asgari ücretle bir yerde çalışmayı akıl edememiş insanlığa nasıl faydalı olsun ki , Tabiki kimse işsiz kalmasın aç kalmasın isteriz, herkes belirli bir standartta hayat kalitesine sahip olsun isteriz, ancak bunun için çabalamalıyız, eğer bir görev yürütüyorsak ve bu görevimizde umuma hizmet eden, umumu etkileyen bir birey isek, ortak kurallara da riayet etmeliyiz ki, günümüzü kurtarmak yerine geleceğimizi kurtarmaya odaklanmalıyız. 500 tl ye çalışarak, belge kiralayarak bu mesleği ancak baltalarız, geniş açıdan bakacaksak ben bu genişliği tercih ederim. Yoksa biz burda tartışmaya devam ederiz Ç.M ne zaman geleceğin mesleği olacak diye hepsi lafta kalır.
Bir yerlere gidip slogan atmaya kendimizi zincirlemeye gerek yok, her birey sorumluluğunu yerine getirirse, karşısına çıkan aksiyonlara hakka uygun vermesi gereken reaksiyonları verirse bu meslek/bu dünya düzelir.
Yoksa koşu bandındaki sporcu gibi terler dururuz bir adım bile ilerlemeden hem de...