Çift anadal ve yandal

Üyeler Görebilir
Merhaba, Ben İstanbul Üniversitesi öğrencisiyim.Bu sene çap ve yandal başvurusu yapmak istiyorum.İki başvuru için seçeneklerim; jeoloji müh,jeofizik müh,kimya bölümü,kimya müh,bilgisayar müh,inşaat müh ve maden müh.Bana hangisi en çok avantaj sağlar ? 3 tane bölüm yazma hakkım var.Kimya bölümü ve kimya müh yazmayı düşünüyorum.

Üyeler Görebilir
Kimya mühendisliği bence, içme ve atıksu kimyasalları ve hesaplamaları, MSDS formlarının oluşturulması gb. yerlerde çok avantaj sağlar

Üyeler Görebilir
@BeyzaB Ben de İstanbul Üniversitesinde Kimya Bölümünde ÇAP yapmıştım 10 yıl önce :) Kimya Mühendisliği İngilizce olduğu için ing. sınavını geçemezsem başvurum yanar diye kimya bölümünü tercih etmiştim. Şimdi durum nasıldır bilemiyorum. Tek tercih hakkımız vardı bizim. Mühendislik olursa bölüme nazaran daha iyi olur tabi. İnşaatı da tavsiye ederim, ortak dersleri daha fazla sanırım. Eğer ihtimal dahilinde ise Endüstri Müh. veya Metalurji malzeme müh. de olabilir. Tercih yaparken bölüm kontenjanları ve not ortalamanı iyi değerlendirmeni tavsiye ederim.

Üyeler Görebilir
@BeyzaB bende çap yaptım inş. müh. bence sizde inş. müh. sizin için iyi olur. birçok ortak ders var hem yükünüz hafifler hemde birbirine yakın olan meslekler olduğu için gelecekte de oldukça faydası olur. iş imkanı olarak da en iyisi inş. müh.