Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çimento fabrikası arıtma tesisinde ne tür prosesler yapılmakta
@Yıldız Doğan
Yıldız Hanım bahsettiğiniz parametreler tablo 21 değerlerine girmektedir.Hüseyin Beyin bahsettiği çimento atıksuyu aşağıda vermiş olduğumu SKKY ait tablo 7.5 parametrelerini içermektedir.Yanlış bilgi vermeyin Hüseyin Beye.
Tablo 7.5: Sektör: Maden Sanayii (Çimento, Taş Kırma, Karo, Plaka İmalatı, Mermer İşleme, Toprak Sanayi, ve Benzerleri)
@aarifcelik
evet haklısınız fakat; ben evsel arıtma tesisinde bakılan değerleri girdim yalnızca. yağ ve gres için ayrı sistemler kuruluyor ya o yüzden hesaba katmadım
Merhabalar.. Bitirme ödevim beton fabrikası - santrali atıksuyunun arıtılması üzerine olacak. Atıksuyun özellikleri, deşarj standartları, nerelere desarj edildikleri ve desaj sırasında ya da başka konularda aldıkları cezalar vs var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba Benim bir sorum olacaktı. Çimento fabrikalarının proses kaynaklı atıksularıyla ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum. Fakat Çed raporlarında prosesden kaynaklı atıksu oluşmamaktadır yazılmış. Öyleyse SKKY tablo 7.5 te niçin çimento belirtilmiş? Eğer proses kaynaklı atık su oluşuyorsa, hangi bölümde oluşuyor çok kısa bilgi verebilir misiniz? İyi çalışmalar.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.