Çimento fabrikası arıtma tesisinde ne tür prosesler yapılmakta

Üyeler Görebilir
arkadaşlar çimento fabrikalrındaki arıtma tesisleriinde ne tür degerlere bakılıyor bilen arkdaşlar yardım edebilirmi??

Üyeler Görebilir
Yüksek ph a sahıt sualr için nötralizasyon tankı, yağ ve gres giderimi için yağ kapanı, çökelme tankı oluışturarak sağalanabılır.

Üyeler Görebilir
@hüseyin cenk
Çimento Fabrikalarındaki Evsel nitelikli atık suların arıtılması için kullanılan arıtma ünitesindemi bahsediyorsunuz.

Üyeler Görebilir
@Yıldız Doğan
Yıldız Hanım bahsettiğiniz parametreler tablo 21 değerlerine girmektedir.Hüseyin Beyin bahsettiği çimento atıksuyu aşağıda vermiş olduğumu SKKY ait tablo 7.5 parametrelerini içermektedir.Yanlış bilgi vermeyin Hüseyin Beye. :D
Tablo 7.5: Sektör: Maden Sanayii (Çimento, Taş Kırma, Karo, Plaka İmalatı, Mermer İşleme, Toprak Sanayi, ve Benzerleri)

PARAMETRE

ASKIDA KATI MADDE (AKM)

KROM (CR+6)

YAĞ VE GRES

pH

(Ek satır:RG-24/4/2011-27914)

Renk

Üyeler Görebilir
@aarifcelik
evet haklısınız fakat; ben evsel arıtma tesisinde bakılan değerleri girdim yalnızca. yağ ve gres için ayrı sistemler kuruluyor ya o yüzden hesaba katmadım :(

Üyeler Görebilir
@aarifcelik

çimento fabrikasında :)

arıtma tesisinde bakılan değerlere o yüzden cevap yazmıştım aslında :) fakat diğer yağ gres farklı yöntemlerle giderildiği için yazmadım onları :)

Üyeler Görebilir
@Yıldız Doğan
evsel nitelikli ve çimento üretimi sonrası oluşan atıksuyu aynı anda mı arıtıyorsunuz?Referans laboratuarınız neresı?

Üyeler Görebilir
Merhabalar.. Bitirme ödevim beton fabrikası - santrali atıksuyunun arıtılması üzerine olacak. Atıksuyun özellikleri, deşarj standartları, nerelere desarj edildikleri ve desaj sırasında ya da başka konularda aldıkları cezalar vs var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Üyeler Görebilir
@Ahmed Arif Çelik

Merhaba Benim bir sorum olacaktı. Çimento fabrikalarının proses kaynaklı atıksularıyla ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum. Fakat Çed raporlarında prosesden kaynaklı atıksu oluşmamaktadır yazılmış. Öyleyse SKKY tablo 7.5 te niçin çimento belirtilmiş? Eğer proses kaynaklı atık su oluşuyorsa, hangi bölümde oluşuyor çok kısa bilgi verebilir misiniz? İyi çalışmalar.