İkinci Şube Açılması Hk.

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar ,

Halihazırda lisanslı bir işletmeyiz toplama-ayırma lisansımız var ve aynı il sınırları içinde bir şube daha açmak istiyoruz. Yine lisans konusu aynı olacak.

Merak ettiğim konu ; Şuanki çevre mühendisi açılacak olan şubeye bakabiliyor mu açılacak olan şubeye danışmanlık mı alması gerek veya çevre yönetim birimi mi kurmak gerek ?

İyi çalışmalar.

Üyeler Görebilir
Hayır kardeşim bakayım yani her toplama ayırma lisansı için fiziksel şartlarda aranan çevre mühendisi zorunluluğu var. Aynı durum bizde de var hatta bizimkisi aynı ilçe sınırları içerisinde fakat 2 yer içinde ayrı ayrı çevre mühendisi istiyor.

Not: EÇBS'de 2 tesise vergi numarası aynı olmasından dolayı tek çevre mühendisi yapabiliyorsun :D:DD:

Üyeler Görebilir
peki bu çevre mühendisi tıpkı şuan burda olduğu gibi tam zamanlı mı çalışmak zorunda yoksa danışmanlık alınabilir mi ?

Üyeler Görebilir
AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
YEDİNCİ BÖLÜM

Çevre Lisansı Alınması

Ambalaj atığı toplama ayırma tesislerinde sağlanması gereken kriterler

MADDE 29 –

(3) 1. Tip toplama ayırma tesislerinde en az bir tanesi çevre mühendisliği meslek grubundan olmak üzere, tüm toplama ayırma tesislerinde tam zamanlı olarak çevre görevlisi istihdam edilmesi gerekmektedir.

Üyeler Görebilir
Açık saçık yazmışlar yönetmeliğe kurtuluşu yok. Eski çalıştığım yer yanyana ama kapı numaraları farklı olduğu için ayrı lisans ve çevre mühendisine sahipti.

Üyeler Görebilir
@KubilayDuman
"Not: EÇBS'de 2 tesise vergi numarası aynı olmasından dolayı tek çevre mühendisi yapabiliyorsun :D :D D: "
demişsiniz ama aynı vergi numarası olsa bile tek çevre mühendisi olarak yapılmıyor diye biliyorum, adres değişikliği olduğu durumda ya her tesis için ayrı çevre mühendisi ya da çevre yönetim hizmeti alması lazım diye biliyorum. kaçırdığım bir nokta var mı, eğer varsa mutlu olurum (: