İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısından Muafiyet Talep Dilekçesi

Üyeler Görebilir
Çevre görevlisi olduğum tesis emisyon izninden muaf. Sadece deşarj konusunda izne tabi. İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı sadece emisyon izni için veriliyormuş. Fakat yine de uygunluk yazısından muafiyet almamız gerekiyormuş. Bu sorunla daha önceden karşılaşan arkadaşlarımız var mı? Dilekçe formatı hakkında yardımcı olabilir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
Peki öyleyse; şu şekilde bir dilekçe yazarak muafiyet isteyin.


.... İli Çevre ve Şehircilik İl Mdürlüğü

.............. adresinde, ........................ konusunda faaliyet gösteren ...........................tesisinin, 29.04.2009 tarihli ve 27214 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren çevre kanununca alınması ereken izin ve lisanslar hakkındaki yönetmelk kapsamında değerlendirilerek Çevre İzninden muafiyeti konusunda kurum görüşü vermenizi arz ederiz

Ek'e de kapasite raporu ve Yasemin hanımın yukarıda belirttiği dilekçeyi koyarsın.
 
Üyeler Görebilir
@kzbn_53
İL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNE

………………………………….. adresinde, …………………………………….. konularında faaliyet gösteren ……………………………………… tesisinin Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliği kapsamınca …………………………………Çevre İzni muafiyeti hakkında kurum görüşlerinizi arz ederiz.
Ek1: Kapasite Raporu
Ek2: Bağlantı İzin Belgesi
 
Üyeler Görebilir
Tesiste ısıl gücü bulunan sistem varsa toplam ısıl gücün katı yakıt için 1 MW, doğalgaz vb için 2 MW altında kaldığını belirtebilirsiniz. Hiç yoksa da olmadığını belirtin. Fosseptik için de vidanjör sözleşmenizi dilekçe ekine koyun. Sızdırmazlık raporu da isteyebilirler. Zaten siz dilekçeyle başvurunuzu yaptıktan sonra tesise denetime gelecekler ve yerinde inceleme yapacaklar. Sonrasında uygun bulunursa alırsınız muafiyetinizi.
 
Üyeler Görebilir
ısınma dışında kullanılan kazanların ısıl güçlerine bakılmaksızın emisyon izni almaları gerektiğiyle ilgili bir bakanlık yazısı hatırlıyorum.
 
Üyeler Görebilir
peki tesis belediye sınırlarında değilse foseptik çukur için belediye sözleşme yapar mı mesela tesis il özel idareye bağlıysa ?
 
Üyeler Görebilir
@CMNet Okuru Bahar
Foseptik çukur derken vidanjör çekimi için mi bahsediyorsunuz?
Yetki belgesi olan vidanjör firmaları ile sözleşme yapabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
Belediye ile sozlesme yapamiyorsaniz en iyi çözüm bir vidanjör firması ile sözlesme yapmaniz. Hangi ildesiniz belki yardımcı olabilirim?
 
Üyeler Görebilir
@Melis Kara

fosseptiklerden çekim yapan vidanjörlerin sahip olması gereken lisans ya da izin belgesi nedir, belirli bir uygulama yok sanırım bunlar ADR veya tehlikeli atık taşıma gibi bir belge almıyorlar mı? biz bir firmadan talep ettik bize sunmadılar gerekçede başkaları tarafından kullanılıyormuşşş:booo:
 
Üyeler Görebilir
@shalic
Vidanjörlerine ait vidanjör çalışma izin belgeleri bulunması zorunludur. Bağlı bulundukları bölgenin su ve kanalizasyon idaresi tarafından bu belge verilmektedir. Vidanjör çalışma izin belgesi olmayan firma ile çalışmamanızı tavsiye ederim, sonrasında problemler çıkıyor genelde.
İyi çalışmalar
 
Üyeler Görebilir
Fosseptiğin çekilmesinde genel olarak Belediyelere bir yönlendirilme yapılmış..Fakat son bir kaç senedir meseleyle belediyeler değil Su kanalizasyon idareleri ilgileniyorlar..Konuyla alakalı Belediyeye gittim ASKİ'ye yönlendirildim..Askiyle halletik..
 
Üst