İmçk- Bursa Kararı Aralık Ayı - (baskı-ram-ramöz-gaze gıbı tum proseslere filtre zorunlulugu )

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan MuRaTD.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Cem hocam peki bunun cezai hükümleri parasal olarak ne kadar olur. Yada mevcut emisyonla alaklalı cezalar kapsamında mı ? Değerlendirilir.
 
Üyeler Görebilir
Hocam bunun cezası; Çevre İznini alamamak oluyor. Çevre izni olmadan da haliyle çalışamıyorsunuz, fabrikayı kapatıyorlar. Mevcut emisyon cezasına dahil etmiyorlar bölgemde. Buna ek olarak, bazı firmalardan "... tarihine kadar yapılacağı" taahhütü aldılar. Bu taahhüte aykırılıktan da ceza yazma insiyatifindeler.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba

Bu kararda ısı yayararak emisyon çıkışı sağlayan ( ram, ramöz, fikse , apre v.b bacalarda ) havaya atılan yağ v.b kirletici emisyon kapasitesine göre planlarak I. II. III. Sınıf VOC ve /veya TOC giderimi sağlanmalıdır diyor. burda örnegin dıgıtal baskı yakma bacalarında Yanmagazı+toz + Voc filtre istenir ama dıgıtal baskı havalandırma bacasınada ( proses ) filtre istiyormu ? Proses bacalarıda dahil edilir mi ?
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar,

Emisyon bacalarında filtre zorunluğu ile ilgili Kocaeli İMÇK Kararı mevcut mu ? Bu konuda bilgisi olan var mıdır ?
 
Üyeler Görebilir
Bursadaki Proses bacalarına filtre kararı ile ilgili bursadaki arkadaşlar varmı ? nasıl bır yol ızlıyorlar verimler çok yüksek çoğu fırma taahut edemıyor % 90 verimi
 
Üst