Şevkinin kırılması..maaşı alamamak..

Üyeler Görebilir
Merhabalar Sevgili Meslektaşlarım..Bu siteyi öğrencilik yıllarımdan beri takip ediyorum..Daha çok okuyucu olarak katılıyorum..Bugünlerde canımı sıkan bir mesele var ve bunu sizlerle paylaşmak istedim..Geçtiğimiz dönem mezun olmuş çiçeği burnunda yeni bir mezunum..mezun olduğum aydan itibaren iş bulmalıyım telaşesiyle kendimi yiyip bitirdim..Ucundan,kenarından bir şekilde iş hayatına atılmak Çevre Mühendisi iş bulamaz önyargısını çevremdeki insanlara kanıtlamak istiyordum..Gel zaman git zaman bir danışmanlık firmasına kabul edildim, çok ta araştırmaya fırsatım olmadan paldır küldür işe başladım..Ancak durumlar umduğum gibi gitmedi..Disiplinden uzak bir şirketmiş ellerinde doğru düzgün tesisleri yoktu ve şu aylar itibariyle ellerindekilerde sözleşmeleri birer birer fesh edip 2013 yılında bizimle çalışmayacakalarını belirttiler..Zaten Çevre Görevlisi olarak girmeme rağmen bana atanan bir tesis yoktu..3 aydır burda çalışıyorum ama tecrübe adına hiç birşey öğrenemedim üstelik maaşlarımı da alamadım sadece çok az bir miktarını alabildim..Gerekçe olarak ta işlerin kötü gittiğini bu ay toparlayacaklarını söyleyip duruyorlardı..Ve artık sabrım taşmaya başlayacaktı ki geçen akşam patronum telefonda onu görüşmek istediğimi söylediğim zaman beni azarladı..Bu olaydan sonra kesinlikle çıkmaya karar verdim..Sizlerinde fikrinizi almak istiyorum , zaten mesleki anlamda bana bir şey veremeyen bir şirkette daha fazla kalmamın bir anlamı yok değil mi?? Bir de maaşlarımı almak konusunda izlenebilecek en uygun yol nedir sizce?? Bana neler tavsiye edebilirsiniz?? Şimdiden Teşekkürler..
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar,

Öncelikle tabi ki kalmayın diyorum. Peki sigortanız yatıyor muydu? Durumu SSK 'ya bildirin onlar her türlü yardımda bulunacaklardır sizlere..
 
Üyeler Görebilir
Evet yatıyor..Hatta işe girerken maaşım üzerinden yatırılacağı söylenmişti fakat asgari ücret üzerinden yatırıyorlar..Bunu belirttiğimde bir hata olmuş deyip geçiştirildi..Sigortadan bilgi aldım, şikayet etmem durumunda yüklü bir ceza alma ihtimalleri varmış..Ama bunu yapmayı istediğimden pek emin değilim :)
 
Üyeler Görebilir
Fatih Bey zaten ben bu şirkette çalıştığıma bin pişman oldum..En son yaşadığım azarlama olayı hepten sinirimi bozdu..Mümkünse içerde kalmış maaşlarımı en kısa yoldan alıp onları kendi hallerine bırakmak istiyorum..İlk işimde böyle hayal kırıklığına uğramak yeterince canımı sıktı malesef :(
 
Üyeler Görebilir
Maaşla ilgili bir tartışma daha yapmıştık sitede. Onu aratırsanız size faydası olacaktır.. Ama yanlarına bırakmayın böyle firmaların..
 
Üyeler Görebilir
Fatih Bey'e katılıyorum, yanlarına bırakmamalısınız çünkü bugün siz çıkarsınız başka bir meslektaşınız o işe girer ve aynı mağduriyetleri o yaşar...Ben kendi adıma mesleğe ilk adımlarını atan hiçbir meslektaşımın bu şekilde hevesinin kırılmasının ve hakkının yenmesini istemem. Ki içerde kalan paranızı da siz işten ayrıldıktan sonra da vermezler...
 
Üyeler Görebilir
Öncelikle geçmiş olsun.
Öncelikle kesinlikle işten çıkmak istiyorsanız buna kararınızı verin. Kafanızda olayı bitirin yani, kalsam mı çıksam mı diye düşünmeyin. Devam edecekseniz edebilirsiniz, çıkacaksanız çıkabilirsiniz ancak kararınızı mutlaka verin.
Sonra patronunuzla telefonda değil, iş günü mümkünse oturup birebir konuşun. Kararlı bir şekilde işten ayrılacağınızı sebepleriyle birlikte bildirebilirsiniz. İş Kanununa göre 4 hafta önce yanılmıyorsam haber vermeniz gerekiyor. Dilekçeyi de hazırlayıp kendisine imzalatabilirsiniz. Maaşların da toplu olarak işten çıkış tarihinde yatmasını isteyip aksi takdirde konuyu SSK ile çözmeniz gerekeceğini ve bu durumda şirketin yaptığı yanlış uygulamaların da onların başını ağrıtacağını ve böyle bir şeyi istemediğinizi de belirtebilirsiniz.
Şimdi çıkmam gerekiyor, seri bir şekilde yazdım kusura bakmayın.
İyi şanslar dilerim.
 
Üyeler Görebilir
Türk halkı hakkını aramadığı için zaten bu hallere sürekli olarak düşüyoruz. Şikayet etmediğiniz sürece siz, arkadaşlarınız, çocuklarınız vs bu duruma düşerse hiç ama hiç üzülmeyelim çünkü hak aramamakla zaten herşeyi hak ediyoruz.


Saygılar ve Sevgilerle ;)
 
Üyeler Görebilir
@serdaralkan

Evet bu konuda kesinlikle haklısınız..Durumu sakin bir şekilde çözmeye çalışacağım, Zaten işler olması gerektiği gibi gitmezse gerekli yerlere başvurmaya kararlıyım..Yalnızca bir bayan olarak ''Hem suçlu , hem güçlü'' patronumla daha fazla muhattap olmaktan kaçınıyorum..Başlıkta da belirttiğim gibi bu tarz olaylar insanın şevkini kaçırıyor..Ama her olay bir tecrübe ;)

İlginiz için teşekkürler..

@ECK

Önceleri kalsam mı çıksam mı diye ikilemde kaldığım doğrudur, fakat bahsettiğim telefon görüşmesinden sonra kesin çıkmaya karar verdim..Tabiki bu durumu kendisiyle yüzyüze görüşmek istedim ,zaten o akşam da onu iş yerine gelip gelmeyeceğini kendisiyle görüşmek istediğimi belirtmek için aramıştım (genelde ofise pek gelmez) ki kabaca bir tavırla karşılaştım..Herhangi bir sözleşme imzalamadığım için istediğim zaman dilekçemi verip işten çıkabilirim diye biliyorum..Bu doğru değil mi? Zaten şuanda istifa dilekçem masamda imzalı bir şekilde onu bekliyor..Bundan sonraki yolumu onun tutum ve davranışları belirleyecek ;)
İlginiz için teşekkürler :)
 
Üyeler Görebilir
profesyonel davranmak gerekir, böyle bir sıkıntı varsa açıkça çık ve söyle hiçte kusuruna bakmasınlar iş hayatı bu, çalıştığın ayların maaşlarınıda vermek zorundalar, babanın hayrına çalışmadın açıkçası
 
Üyeler Görebilir
@Gülin Üstüner

Bence yapmalısın. Bazen insanlar hakederler böyle şeyleri. Direk 170' i araman yeterli. Sen bir şey yapmazsın başka bir meslektaşımız da bir şey yapmaz. Sonuç ne olur biliyor musun. Çevre mühendisi diye birşey de kalmaz.

@Gülin Üstüner

Zaten fesih süresini beklemeden işten çıkma hakkına sahipsin. Sözleşme konusuna gelince ssk nın başlamasıyla senin ve işverenin iş kanununun hükümlerinin yerine getirilmesi zorunludur. İstifa dilekçesi derken o dilekçede ne yazıyordu o çok önemli.

@Gülin Üstüner

İçeride kalmış maaşlarını alırsın hem de söke söke. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 170' i ara. Faydasını göreceksin. Denetim ekibi zetn işyerine gider ve gerekli evrakları ister. Mesela ssk dökümlerini, maaşın ücret dekontları.... gibi. Onun dışında işveren 20 gün ödememe hakkına sahiptir. Fakat haklı bir gerekçesi var ise. Bu 20 gün geçtiğinde ise banka mevduat faiz oranlarına göre zamlı alırsın.
 
Üst