• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2018 yılı atık beyanı

Ünal Kemal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ekim 2012
Şehir
Ankara
Firma
.
Merhaba; 2019 yılı artık otomatik olarak beyan gerçekleşmesi dileğiyle...

2018 Yılı Atık Beyanı - 31.12.2018 12:38
Bilindiği gibi, 2 Nisan 2015 tarihli ve 29314 sayılı Resmi Gazete?de yayınlanarak yürürlüğe giren Atık Yönetimi Yönetmeliği?nin 9. Maddesinin 1. Fıkrasının ğ bendi kapsamında, atık üreticilerinin yıl içinde gönderimini yapmış oldukları tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanları, Atık Beyan Sistemi (TABS) üzerinden her yıl yapılmaktadır.
2018 yılı için TABS beyan girişi, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren, 31 Mart 2019 tarihine kadar Atık Yönetim Uygulaması kullanıcılarına açılacaktır.
MoTAT kayıtlarından atık beyanlarının otomatik oluşturulması işlemi bu yıl hizmete alınmamıştır. 2018 yılı beyan işlemlerinin önceki yıllarda olduğu şekilde Uygulama üzerinden kullanıcıların kayıtları ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
2018 Beyan girişi işlemleriyle ilgili detaylı bilgi için Yardım Dokümanları menüsünde bulunan beyan girişi videoları incelenebilir.
2018 yılı içinde tehlikeli veya tehlikesiz atığı oluşmuş olan tesisler `?Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyan Formu Oluşturma (TABS): Beyan Edilecek Atığım Var?? videosunda anlatıldığı şekilde beyan yapacaktır.
2018 yılı içinde tehlikeli veya tehlikesiz atığı oluşmamış olan tesisler `?Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyan Formu Oluşturma (TABS): Beyan Edilecek Atığım Yok?? adlı videoda anlatıldığı şekilde beyan yapacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • atık duyuru.png
    atık duyuru.png
    16.1 KB · Görüntüleme: 59
Arkdaşlar merhaba,

Atık beyanı yaparken, tesis içinde göndermediğiniz, stok da bekletilen atıkların beyanlarını ekliyor musunuz?
 
Atık beyanı yapılacağına dair bir firma 2018 yılı atık miktarlarını istedi. Atıkların girişi firmalardan gelen faturalar üzerinden mi yapılıyor . Sadece alındı makbuzu varsa atıkların girişi yapılacak mı . Konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz rica etsem.
 
Merhaba.
Entegre Çevre Bilgi Sisteminde firmayı aktifleştirdim. Mevcutta 1 adet tesisim var fakat sistemde 3 adet tesis gözüküyor. Tesislerden birini aktifleştirdim fakat geçmiş yılların atık beyanları gözükmüyor. Bir kaç sorum olacak.
1- Geçen yılların atık beyanlarını nasıl görebilirim?
2- Diğer tesisleride mi aktifleştirmem gerekiyor?
3- 2018 Beyanlarını aktifleştirdiğim fakat geçmiş yılların beyanları gözükmeyen tesise mi yapmam gerekiyor?
Teşekkürler.
 
@Cihan alan

Eski beyanlarınız, aktifleştirmediğiniz tesislerdedir muhtemelen. 1. ve 2. sorunun cevaplarını vermiş olayım :) 2018 Beyanını, güncel olarak kullanacağınız hesaptan yapmanız gerek. Yalnız dikkat edin, bundan sonra MOTAT kayıtları ile atık gönderimlerinizin de bu tesis üzerinden yapılması gerekmekte.
 
Atıklarımızı gönderdiğimiz firmanın yetkilisi "20 01 08 kodlu atıklar için beyan sistemi yoktur, kapsam dışındadır" dedi. 20 01 08 kodlu biyolojik olarak bozunabilir atıklar TABS'ta beyan edilmiyor mu?
 
@Beril Çataltepe
Evsel nitelikli atıkları bağlı bulunduğunuz belediye ekipleri tarafından alındığından dolayı ve çöp olarak geçtiği için beyan yapılmasına gerek yoktur.
 
Arkadaşlar günaydın,
Atık beyanı yaparken yıllık üretim miktarını kapasite raporunda yazanı mı giriyorsunuz?
 
@Boranss
Üretiminiz var ise kapasite raporunda yazan yıllık üretim miktarı giriliyor, eğer akaryakıt dolum tesisi yada akaryakıt satış istasyonu iseniz tank kapasitenizi gireceksiniz. Diğer kısmına da tek seferde depolanan tank kapasitesi şeklinde açıklama yazmanız gerekmektedir.
 
@Boranss
Kapasite raporunu baz alarak yaparsan daha iyi olur. Raporda ne yazıyorsa onu gir. Zaten değişiklik olursa kapasite raporu yenileme zamanı geldiğinde değiştirirsin.
 
@Orhan Eskicioğlu
@Olgaç Sürmelihindi
Teşekkürler.

Arkadaşlarr merhaba,

Firma kodu “Atık beyan sisteminde tanımlanan kod”

bu koda nereden ulaşabilirim ?
 
Üst