5-1c

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba
Çevre mühendisliğinde 5-1c yönetmelikte bizim almamız gereken bir belge falan mi var 5 -1 c olan düzeyde olmamız için

Üyeler Görebilir
Ben bir ytk firmasında çalışıyorum dışardan sözleşmeli bir çevre mühendisimiz varmış ben ise yeni girdim bana 5-1 c kapsamında olursan seni onun yerine alalım dediler ben onun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum

Üyeler Görebilir
Jeoloji veya Maden Mühendisi değilseniz, o kapsamda olamazsınız maalesef :) Onun yönetmeliğini de bırakayım:

Link:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

İlgili yönetmeliğin ekine bakarsanız 5-1-c için Jeoloji ya da Maden Mühendisi şartı mevcut. Tabi daha detaylı yardımcı olabilecek kişi; Maden Mühendisleri ya da Jeoloji Mühendisleri için hazırlanan bir forum varsa, orada bulunur. Bizler Çevre Mühendisi olduğumuz için en fazla bu kadar yardımcı olabiliyoruz.

Üyeler Görebilir
YETKİLENDİRİLMİŞ TÜZEL KİŞİLER İLE İLGİLİ YÖNETMELİK
Yeterlik belgesi başvurularında aranacak personel şartları
MADDE 5 –
(1) Yeterlik belgesi almak isteyen tüzel kişinin aşağıdaki şartları sağlaması ve en az beş personeli istihdam etmesi zorunludur:

b) Maden ve jeoloji mühendisi dışında harita ve kadastro, hidrojeoloji, çevre, jeofizik, cevher hazırlama, metalürji, ziraat, orman, elektrik ve makine mühendislerinden en az bir personeli sürekli olarak istihdam etmesi,

5-1-b kapsamında yer alıyor çevre mühendisleri , YTK eğitimi almış olması gerekiyor.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!