9 kasım 2017 yeni endüstriyel atık yönetim planı

Üyeler Görebilir
Bakanlık, Çevrim içi çevre izinleri yazılım portalında aşağıda da yer alan duyuruyu yayımlamıştır. EAYP ler için format güncellenmiş ve değerlendirme esasları açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bilgilerinize sunarım...

Endüstriyel Atık Yönetim Planı 09.11.17

Endüstriyel Atık Yönetim Planlarının hazırlanması, değerlendirilmesi ve onaylanmasında uygulama bütünlüğünün sağlanması amacıyla belirlenen esaslar ile yenilenen Endüstriyel Atık Yönetim Planı Bakanlığımız Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü 'nün web sitesi ?Güncel Belgeler / Atık Yönetimi / bölümünde yayınlanmıştır.

DUYURU.jpg

Üyeler Görebilir
Merhaba, eklerine dediğiniz gibi belgeler eklenecek. Bazı il müdürlükleri atık alanlarının fotoğraflarını ve videolarını da talep etmektedir.

Üyeler Görebilir
madde 8 de verilen bilgilere aynı şekilde bizim A-TAT tesisimiz uyuyor . Buna istinaden Ambalaj TAT olarak oluşturmuş olduğum planı il müdürlüğüne sunma zorunluluğum var mı acaba ? kartuş, pil, flüresan lamba, toner oluşumu mevcut bizde. yıllık 3-5 kg oluşmaz bile.
Bunun için uatf gerekli mi ? muaf olunan bir kg aralığı var mı acaba? en azından atık oluşursa kendim götürürüm. Yardımcı olursanız sevinirim .Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
@mahsunGS

siz yine de hazırlayın. bende A-TAT'ta çalışıyorum çok az miktarda da oluşsa gelir denetimlerde sorarlar diye düşünüyorum. ben hazırladım bi kaç eksiklik yedim. bu hafta hazırlayıp tekrar göndereceğim.

Üyeler Görebilir
@surmene1967 eayp nının hazırlanması için mali sorumluluk sigortasının olması zorunlu demi ?bir de bizim tesis geçen yıl 8 aydan itibaren çalışıyor. bu sene eayp hazırlıyor olmamın bir sakıncası var mı ?

Üyeler Görebilir
Eklere hiçbir şey koyulmayacak. İl müdürlüğünün talebi doğrultusunda hareket edilecek ( Yer: Ankara )
@mahsunGS
Tesiste tehlikeli atık yeri varsa zorunlu , zaman kaybetmeden içerisi sunun yoksa bilgi ve belge vermemekten ceza yer tesisiniz.

Üyeler Görebilir
@surmene1967 bizim mali sorumluluk sigortamız yok. Buna rağmen hazırlayıp sunmam sorun oluşturur mu ? Tehlikeli atık yerini yeni yaptırdım. Daha önce denetimler geçirmiş fakat hiç bir ceza kesilmemiş. Biz lisans devralmışız.

bizden önceki firma sahibi zamanında denetimler geçirmişler onu da belirteyim. biz geçen seneden beri burada iş yapıyoruz fakat denetim görmedık hıc

Üyeler Görebilir
@surmene1967 anladım peki çok teşekkür ederim. Uygun fiyata mali sorumluluk sigortası yapan var mı bildiğiniz? ortalama yıllık ne kadara maal olur ?onu yapıp sonra eayp yı sunayım geçiktirmeden

Üyeler Görebilir
@Mustafa Çevik

Peki acaba, "Birinci Yıl" dediği yere hangi yıl aralığına ait verileri yazmamız gerekiyor, biliyor musunuz? Önceki AYP formatında bir yıl öncesinin verilerini yazıyorduk. Bunda benzer bir yönlendirme göremedim.

Üyeler Görebilir
Uşak İl çevre' nin yeni atık yönetim planında hangi yıllara ait hazırlanacağı ve ekler kısmında hangi belgeleri istediğine dair bilgiler ekte formatın sonundadır. Belki ilden ile farklılık gösterebilir.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,
Yeni formatta atık yönetim planı hazırlayan paylaşabilir mi, Format paylaşılmış ama örnek olması açısından hazırlanmış bir plan paylaşılabilirse herkese örnek olurdu