• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aat kimlik belgesi

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
Bir firmamız arıtma tesisini yeni kurdu ve atıksuyunu alıcı ortama deşarj edecek. Bu nedenle AAT kimlik belgesi gerekiyor. İnternetten Ek-1 formunu doldurdum. Şimdi ne yapmam gerekiyor. Bu formu ödeme ile birlikte il çevre müdürlüğüne mi teslim edeceğim? Yoksa önce başvuru formu ile başvuru yapıp ödemeyi sonra mı yapacağım? Bilgisi olanlar paylaşabilir mi acaba nasıl bir yol izlemeliyim
 
@sagapoo
basvuru.csb.gov.tr adresine girip öncelikle Vergi no ile referans numarası oluşturuyorsunuz. Daha sonra ödemeyi Halkbank şubelerine giderek "ELDEN" yapıp, dekontunu alıyorsunuz. Havale, EFT tarzı ödemeler kabul edilmiyor.
 
Merhaba arıtma tesisi kanalizasyona deşarj ediyor yine de AAT kimlik belgesi gerekiyor mu, önceden gerekmiyordu, sistemde bir değişiklik yapıldı mı ?yada kimlik belgesi alması gerekenlerin listesine nereden bakabilirim ?
 
@Işıl Ü.

Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi için yayınlanmış olan genelgede (2015/6) ;
IIiniz genelinde alıcı ortama deşarj eden velveya atıksuyunu geri dönüşümlü olarak kullanan (atıksu altyapı tesisine bağlı olanlar hariç) tüm atıksu arıtma tesisleri sahiplerinin konuyla ilgili olarak bilgilendirilmesi,

şeklinde belirtiyor. Eğer arıtma Kanalizasyon hattına bağlıysa kimlik belgesi gerekmiyor.

Sadece Atıksu Bilgi Sisteminden o konuda bağlı olduğunuz kanalizasyon hattını seçmeniz gerekiyor. Örneğin OSB sınırları içerisinde gibi.
 
merhabalar bir maden tesisinde çevre görevlisi olarak işe başladım bu işlemleri bende yaptırmak zorunda mıyım ? yani bilgileri girmek zorunda mıyım
"Çevre Görevlisi olarak hizmet vermiş olduğunuz tesislerden kaynaklanan atıksuların bertaraf yöntemi ile ilgili olarak Atıksu Bilgi Sisteminin eksiksiz olarak doldurulması ve güncelliğinin sağlanması gerekmektedir. " diye de yazıyor bana gelen mailde
 
@Sümeyraa08

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Adresine giriş yapabileceğiniz kullanıcı adı ve şifreniz mevcut mu? Hayırsa öncelikle buraya kayıt oluyorsunuz. Şifre ya da kullanıcı adını unuttuysanız dilekçe ile başvuruda bulunarak e-posta hesabınıza isteyebilirsiniz. Cevabınız evet ise aşağıdaki adımları uygulayacaksınız:

-Sisteme giriş yaptığınızda Atıksu Bilgi Sistemi (AAT) yazan sekmeye girmeniz gerek. Tesisinizde açık değilse, Firma İşlemleri bölümünde "Ek Uygulama Başvuru Formu" indirip, il müdürlüğüne sunmalısınız.
-AAT sistemine giriş yaptıktan sonra atıksularınıza nasıl bir işlem uygulanıyorsa onu seçmeniz gerek (kanala bağlı, fosseptikte biriktiriliyor, aat mevcut vs).
-Seçtiğiniz atıksu bertaraf şekline göre de gelen bilgileri doldurmanız gerekiyor. Örneğin kanala bağlı ise kimin kanalına, fosseptikte biriktiriliyorsa nereye gönderiliyor, aat mevcut ise çevre izninizin tarihi ve konusu gibi.
 
Merhaba, Atıksu Bilgi Sisteimin bütün tesisler için açılması zorunlu mudur?
Birde Bilgilerin sisteme girilebilmesi için herhangi bir süre kısıtlaması var mı.
Atıksu bilgi sistemi bulunmayan tesisler için cezai işlem uygulanır mı?
 
@Ezgi firat

bana dün bakanlıktan şöyle bir mail geldi, ekindeki pdf dosyasına göre zorunlu gibi duruyor..

Bakanlığımızca atıksu konusunda envanterinin oluşturulması ve raporlama ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Bakanlığımız Çevre Bilgi Sistemi içerisinde “Atıksu Bilgi Sistemi” oluşturulmuştur.
Çevre Görevlisi olarak hizmet vermiş olduğunuz tesislerden kaynaklanan atıksuların bertaraf yöntemi ile ilgili olarak Atıksu Bilgi Sisteminin eksiksiz olarak doldurulması ve güncelliğinin sağlanması gerekmektedir.
“Atıksu Bilgi Sistemi”ne daha önce veri girişi yapmış olan tesislerin sistemde yer alan bilgilerini kontrol etmeleri ve güncelliğini sağlamaları gerekmektedir.
Atıksu Bilgi Sistemine veri giriş yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine “Atıksu Bilgi Sistemi” uygulamasının açtırılması gerekmektedir.
“Atıksu Bilgi Sistemi”nin etkin kullanımının sağlanabilmesi için 31.01.2018 tarihine kadar hizmet etmekte olduğunuz tesislerin bilgilerinin sisteme girilmesi gerekmektedir.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı
İzleme ve Envanter Şube Müdürlüğü
 

Ekli dosyalar

  • Atıksu Bilgi Sistemi.pdf
    843.3 KB · Görüntüleme: 294
@Esra G.Ö.
Esra hanım, cevabınız için teşekkürler.
Atıksu Bilgi sistemi ibaresi şuan bende gözükmemektedir. İl müdürlüğüne başvuru formu doldurma gibi süreçlerden mi geçmem gerekiyor.
 
@Işıl Ü.

5DrnYL.jpg


Çevre Bilgi Sistemi'ne giriş yaptıktan sonra resimdeki kısma girip "Ek Uygulama Başvuru Formu"nu doldurmanız gerek. Daha sonra o evrağı il müdürlüğüne sunuyorsunuz. Ekstra dilekçe hazırlamanıza gerek yok.
 
@Cem Yılmaz


@Işıl Ü.

Yukarıdaki alıntıladığım kısımda arkadaşımız cevap vermiş. O şekilde tamamlamanız gerekiyor. Endüstriyel olmasa bile evsel atıksuyunuz mutlaka vardır. Bunun nereye bağlı olduğunu bilmek istiyor bakanlık. 31 ocak 2018 e kadar süre verdiler bu konuda.
 
Firma bilgilerimde ek uygulama başvuru formunda atıksu bilgi sistemini (x) ile işaretlereyeceğiz. Peki evsel nitelikli atıksuyu verdiğimiz tesis açıklamasını tesiste kullanılan günlük atıksuyu m3/gün gibi açıklamaları en alt kısımamı ekleyeceğiz?
 
@neriman sert

Sisteminizi açtırdığınızda aşağıdaki gibi bilgilerin yer aldığı kısım var. Oradan doldurabilirsiniz.


AAT SİSTEMİ.JPG
 
Çok teşekkür ederim@cem yılmaz :) Sistem için gerekli belgeleri il müdürlüğüne verdiğimde sistemi kaç günde açar ? Bilginiz var mı bu konuyla ?
 
@neriman sert
Dilekçeler 1 gün sonra ilgili kişiye iletiliyor. Genellikle 1 ila 3 gün arasında açıldığını gördüm.
 
AAT kimlik belgesi için 2015/6 genelgesi ek 1 e göre başvuru yaptım fakat il müdürlüğü kabul etmedi..araştırdım ama yeni bir şey ile karşılaşmadım. siz nasıl yapıyorsunuz?
 
Merhaba Arkadaşlar,
Firma atık su konusundan muaf olsa bile Atık Su Bilgi Sistemine atık su konusunda muaf olarak mı girilmesi gerekiyor?
 
Üst