Aat proje onay dosyasi hazirliğini i̇çi̇n aranan ni̇teli̇kler neler?

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Ben 5 yıllık çevre mühendisiyim ve mezuniyetimden beri su/atıksu arıtma sistemleri üreten bir firmada çalışmaktayım. Bu işin hep dizayn ve üretim tarafında oldum ama son zamanlarda özellikle atıksu arıtma tesisleri için proje onay dosyalarının hazırlanması ve ilgili kurumlara sunulması konusunda da talepler alıyoruz. Bu konuda hizmet verebilmek için firmamda ve bir çevre mühendisi olarak bende olması gereken nitelikler nelerdir? Bu nitelikleri hangi mecralardan alabiliriz? Bu konuda bana ve firmama destek sağlayabilecek meslektaşlar var ise yardımlarını rica ederiz.

Üyeler Görebilir
Merhabalar,

Firmada herhangi bir belge istenmiyor.

Mesele imza atacaklarda. Buradaki en büyük imza kritleri proje koordinatörü olarak imza atacak kişiden isteniliyor. Eğer proje il müdürlüğüne sunulacak ise farklı bakanlığa sunulacak ise farklı imza şartları var.

Detayları gene

Tüm bunlarından yanında koordinaötrün proje onay doyasınının sunulmasından en az 4 ay öncesine kadar dosyayı sunacak firmada sigortalı olma şartı var.

Yani koordinatör olayını dışarıdan hizmet yoluyla halledimiyorsun.

Tek bir istisna var oda çevre mühendisliği bölümünden bir hoca ile noterden sözleşme yaparak koordinatör olarak imza atabiliyorsun.

1789562229883.webp

Üyeler Görebilir
Bu arada ufak bir düzeltme bakanlığa sunulan dosya ile il müdürlüğüne sunulan dosya konusunda bir ayrım gözetmeksiniz toplamda 5 AAT dosyaına imza atması yeterli koordinatörün.

Eskiden böyleydi.

1789562144974.webp